Şey ben S24 Ultra parasının hakkını daha çok veriyor diye düşünüyorum da ekosistem olmadığı sürece Apple'a karşı üstün olduğunu düşünüyorum beni üzer misin?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 17 Aralık 2023
Apple ve Samsung dışında telefonlara çok para veirlmesini doğru bulmuyorum. Hatta saçma buluyorum.
Eski amiral gemileriyle yenileri bir değil. Xiaomi 13 ve 14 serisinin diğer cihazlardan aşağı kalır yanı yok bence. Yazılımı eleştirilebilir tabii.
Fiyatlar da TR pazarında böyle. Bugün yurt dışından Samsung'a göre yaklaşık 100 dolar, Apple'a göre ise yaklaşık 200-300 dolar daha ucuz 14 Ultra.
Şunu da ekleyeyim, o kadar parayı Xiaomi'ye vermezdim.
Fiyatlar da TR pazarında böyle. Bugün yurt dışından Samsung'a göre yaklaşık 100 dolar, Apple'a göre ise yaklaşık 200-300 dolar daha ucuz 14 Ultra.
Şunu da ekleyeyim, o kadar parayı Xiaomi'ye vermezdim.
- Makaleler
- 50
Her amiral gemisi cihaz pahali olur. Ayrica Xiaomi'nin pahaliligi yeni bir sey degil. Insanlar Xiaomi'yi hep giris ve orta segmentteki yayginligindan oturu amiral gemisi cihazlarinin da ucuza satilmasi gerektigi algisina kapiliyor. Oysa gecmisteki Xiaomi amirallerine bakarsaniz ayni cizgide ilerledigini gorebilirsiniz. Ornegin ben Mi 11 Ultra ile 13 Pro Max'e baktim. Ikisi de 2021 cihazi ve birbirlerinin muadilleri idi.
Xiaomi Mi 11 Ultra: 1000-1100€
iPhone 13 Pro Max: 1000-1100$
Bu arada Samsung, Turkiye'ye ozel fiyatlandirma yaptigi icin bariz bir sekilde her zaman ayni segmentteki diger urunlere nazaran ucuz kaliyor.
Amiral gemisi cihazlarin pahali olmasi ayri bir konu, arayuzde reklam cikmasi ayri bir konu. Konunun ozunden sapmamak gerek.
Xiaomi Mi 11 Ultra: 1000-1100€
iPhone 13 Pro Max: 1000-1100$
Bu arada Samsung, Turkiye'ye ozel fiyatlandirma yaptigi icin bariz bir sekilde her zaman ayni segmentteki diger urunlere nazaran ucuz kaliyor.
Amiral gemisi cihazlarin pahali olmasi ayri bir konu, arayuzde reklam cikmasi ayri bir konu. Konunun ozunden sapmamak gerek.
2019'dan sonra Xiaomi'nin f/p'liği kalmadı. Mesela 2018'de Xiaomi Mi 6'yı 1600 liraya almıştım. Elalem o fiyata Mate 20 Lite alıyordu...
Arkadaş dosya yöneticisine girdi, girmesiyle reklamın ekranı kaplaması bir oldu. Şok oldum vallahi. Telefonun kendi sistem uygulamaları reklam veriyor. Akla mantığa sığan bir iş değil.
Berbat bir de uygulama ayarından halletmen lazım teker teker.
12 değerlendirme 
Kardesim milletin F/P, uzun şarj omuru gibi sozlere kanip aldi, bin pişman. Telefonum bozulunca 1 hafta idare edeyim diye aldim elime ertesi gun cekmeceden S3 miniyi cikardim ona gectim. Bana gore arayuze reklam koymak acizliktir, YouTube veya Spotify premiuma para verip reklam izleseniz cildirirsiniz ya aynisi Xiaomi'de de gecerli.
Vaktinde 2-3 farkli Bluetooth kulakligini kullanmis biri olarak o alanda da kotu-orta arasi kalitesi oldugunu soyleyebilirim. Ses seviyesidir, kalitesidir eyvallah da hangi modeli kullandiysam kullanayim baglanti ve şarj problemi cektim. İlk Bluetooth kulakliklarim oldugu icin herkeste boyle saniyordum. Yine Xiaomi falan bakarken sansa Buds FE'yi gordum, butceyi zorlayip aldim.
Bu saatten sonra bilgisayar harici teknolojik bir şey alacaksam onceligim Samsung'un o pazarda kendini kanitlamis urunu olup olmadigina bakmaktir. Fanboyluksa fanboyuz
.
Vaktinde 2-3 farkli Bluetooth kulakligini kullanmis biri olarak o alanda da kotu-orta arasi kalitesi oldugunu soyleyebilirim. Ses seviyesidir, kalitesidir eyvallah da hangi modeli kullandiysam kullanayim baglanti ve şarj problemi cektim. İlk Bluetooth kulakliklarim oldugu icin herkeste boyle saniyordum. Yine Xiaomi falan bakarken sansa Buds FE'yi gordum, butceyi zorlayip aldim.
Bu saatten sonra bilgisayar harici teknolojik bir şey alacaksam onceligim Samsung'un o pazarda kendini kanitlamis urunu olup olmadigina bakmaktir. Fanboyluksa fanboyuz
Ullandiysam kullanayim baglanti ve şarj problemi cektim. İlk Bluetooth kulakliklarim oldugu icin herkeste boyle s
Bluetooth bağlantısı çok stsbil ve oto bağlanıyor HyperOS ile de ilerlettiler bağlantıyı. Mi övmek sevmem ve istemem ama şarjda da bir problemim yok bence üst sınıf olmadığı sürece idare eder. Zahmet eden reklamları halledebilir ben zahmet edemedim.
Yeni konular
-
-
-
-
-
Schengen vizesinin 2030'a doğru dijitalleşmesi planlanıyor!
- Rubiks Cube
-
RTX 3060 sistemde CoD Warzone'da görüntünün çamur gibi olması sorunu
- Daryl Dixon
-
-
-