Bluetooth bağlantısı çok stabil ve oto bağlanıyor HyperOS ile de ilerlettiler bağlantıyı. Mi övmek sevmem ve istemem ama şarjda da bir problemim yok bence üst sınıf olmadığı sürece idare eder. Zahmet eden reklamları halledebilir ben zahmet edemedim.

Yok ne GT1 Pro ne T15 bahsettiginiz kadar iyi değildi. Şarj konusunda da surekli bir kutuya tam oturmama sikintisi yasaniyordu. Yani koyuyorum kapatiyorum sonra cebimde sallandigindan şarj almiyor. Tabii simdi iyilestirmeler olmustur ancak Buds FE uzun bir sure beni uzmeyecek gibi duruyor. Zahmet etmek falan bos is, arayuz zaten cirkin ustune reklam olunca iyice itici gorunuyor. O parayi verip bir de ben mi kapatacagim reklami?

Yok ne GT1 Pro ne T15 bahsettiginiz kadar iyi değildi. Şarj konusunda da surekli bir kutuya tam oturmama sikintisi yasaniyordu. Yani koyuyorum kapatiyorum sonra cebimde sallandigindan şarj almiyor. Tabii simdi iyilestirmeler olmustur ancak Buds FE uzun bir sure beni uzmeyecek gibi duruyor. Zahmet etmek falan bos is, arayuz zaten cirkin ustune reklam olunca iyice itici gorunuyor. O parayi verip bir de ben mi kapatacagim rekla mi?

Kulaklık ve şarj kısmı şu an çok iyi. Reklam kısmı öyle çok kötü halde zaten reklamların zorunlu olduğunu sanan çok kişi var ana gelir kaynağı onlar. Ben mi alarm yerine Google alarm kullanıyordum bir ara ama alarm çalınca kaydırmak falan zor oluyordu sinir olup miye döndüm. Mi uygulamaları da kötü yerims Google kullanılmalı özellikle bildirim animasyonları çok kötü şu an dynamic ısland gibi yaptığım üçüncü taraf uygulamanın paralı halini aldım ve kullanıyorum. Yine de bu düzenlemeleri yapınca üst sınıf olmadığı sürece alınabilir bence.

Kulaklık ve şarj kısmı şu an çok iyi. Reklam kısmı öyle çok kötü halde zaten reklamların zorunlu olduğunu sanan çok kişi var ana gelir kaynağı onlar. Ben mi alarm yerine Google alarm kullanıyordum bir ara ama alarm çalınca kaydırmak falan zor oluyordu sinir olup miye döndüm. Mi uygulamaları da kötü yerims Google kullanılmalı özellikle bildirim animasyonları çok kötü şu an dynamic ısland gibi yaptığım üçüncü taraf uygulamanın paralı halini aldım ve kullanıyorum. Yine de bu düzenlemeleri yapınca üst sınıf olmadığı sürece alınabilir bence.

Kulaklık konusunda teknolojik ilerleme oldugu icin hepsi iyi, Xiaomi ilk zamanlarindaki kadar ekstra bir şey katamiyor ki. Cogu bilindik telefon markasi, kaliteli kulakligini uretip ekosistemine dahil etmis durumda. Bir konuda gormustum, yanlisim yoksa arkadas modelini hatirlamadigim Xiaomi kulakligi uygulamaya tanimlanmadigi icin kutu sarjini goremedigini yazmisti. Yani hala her marka gibi eksiklikleri var.

Tabii ki fiyati muadillerinin altindaysa tercih edilebilir, ben marka kotulemek icin degil de haberdeki fiyat politikasini ne kadar saçma buldugumu belirtmek icin yazmistim. 20klik Xiaomi'den 30klik Samsung performansi beklemiyorum ancak artik eskisi kadar kolay sekilde diger markalara isinamam gibi geliyor. Gider 10k borca girerim o Samsung'u alirim 😀.

Merhaba arkadaşlar. Xiaomi eskiden epey F/P cihazlar üretiyordu. Kendileri bile %5'ten fazla kar etmeyeceğiz diye açıklama yapıyorlardı. Bahsettiğim açıklama:
Özellikle de 2017-2018 döneminde çıkan Xiaomi amiral gemisi telefonlar rakiplerinden agresif derecede ucuzdu. Orta-üst seviye fiyatına amiral gemisi alıyordunuz. Xiaomi'nin amiral gemisi modeli 3000-3500 TL iken rakiplerin amiral gemisi modelleri 5000 TL ve üstü oluyordu (2018 yılı). Bu yüzden de Apple ve Samsung yeni telefon tanıttıktan hemen sonra Xiaomi'nin yeni modelleri bekleniyordu, aynı performansı daha ucuza alalım diye.

Fakat Xiaomi son yıllarda kendini Apple sanıp yüksek fiyatlar biçmeye başladı. Örneğin Xiaomi 14 Ultra fiyatı:
Eki Görüntüle 42813
Karşılaştırma için Samsung Galaxy S24 Ultra ve iPhone 15 Pro fiyatları:
Eki Görüntüle 42814
Eki Görüntüle 42815

Durum yurt dışı için de geçerli. Xiaomi 14 Ultra, ABD'de 1500 dolara yakın bir fiyata sahip. iPhone 15 Pro 256 GB ise 1100 dolar. S24 Ultra 512 GB ise 1420 dolar.

Yani Xiaomi, kendisini Apple sanıp telefonlarına dehşet fiyatlar biçiyor. Xiaomi'nin rezalet MIUI/HyperOS arayüzü, telefon arayüzünde reklam çıkması gibi diğer eksilerini zaten saymıyorum bile.

Bugünlerde Türkiye'de (globalde değil) fiyat/performans telefon kısmını resmen Samsung devraldı. Eskiden Xiaomi iken artık Samsung oldu.

Sizce Xiaomi neden kendisini Apple sanmaya başladı?
Adamların fiyatı arttırmasıyla kendini Apple sanmalarının ne ilgisi var? Birde konuda özellikle Apple’a benziyor gibi ibareler kullandığınızda bu Apple için gayet normal bir şeymiş gibi anlaşılıyor. Başka marka kullanılsa yine aynı olur, fahiş fiyatlar normal fiyatlar değil.

Gördüğünüz gibi iPhone 15 Pro fiyat/performans telefonudur. Bir daha bu konuda ağzını açan, açmasın.

Xiaomi fiyat konusunu abarttı. Var oluş amacından saptı.
Türkiye için hayır. Biz Türkiye’de yaşadığımız için global fiyatlara bakıp ona göre yorum yapmak için biraz akıldan yoksun olmak gerekiyor. Ben Türkiye’den daha pahalıya alacağım telefonu, global daha ucuzsa ben ne yapayım? Yurtdışı olayı da bitti artık.

Adamların fiyatı arttırmasıyla kendini Apple sanmalarının ne ilgisi var? Bir de konuda özellikle Apple’a benziyor gibi ibareler kullandığınızda bu Apple için gayet normal bir şeymiş gibi anlaşılıyor. Başka marka kullanılsa yine aynı olur, fahiş fiyatlar normal fiyatlar değil.
Ben fahiş fiyatları normal olarak yorumlamadım. Apple'ı da bu yüzden eleştiriyorum zaten. Yani demek istediğim eskiden Xiaomi hesaplı fiyata amiral gemisi sunarken şimdi epey yüksek fiyat istiyor. Xiaomi gerçekten artık fahiş fiyatlar biçmeye başladı. Aynısı Apple için de geçerli. Yani fahiş fiyatlar her konuda kötüdür.

Redmi ürünlerini aldığım güne lanet olsun. Kulaklık telefona bağlı telefonu cebime koyduğumda bağlantısı kesilen bir modeldi. Telefon ise güvenlik testlerinin sonuçlarını gösteriyor ama sonuçların üstüne reklam koyduğu için sonuçları göremiyoruz yanlışlakla bir virüs indirsem haberim olmayacak ya bu ne biçim telefon.

Telefon: Redmi 9T
Kulaklık: Redmi Buds 3 Lite