• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Eskişehir'de Cadılar Bayramı kutlamalarında bira kasalarıyla haç işareti yapan 3 kişi gözaltına alındı

Ne amaçla almışlar acaba? Merak ettim.

Yanlış bilgi: Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
Son düzenleyen: Moderatör:
Haber detayını da paylaşayım: Haç işareti yaptıkları için değil, haç işaretiyle yaya bir şekilde şehirde dolaştıkları için ‘Halkı Kin Ve Düşmanlığa Tahrik/Aşağılama’ suçu kapsamında gözaltına alınmışlar.

Ha yine gözaltılık bir durum var mı orasını bilemeyeceğim.

Yani, insana sorarlar hac işareti ile dolaşması halka nasıl tahrik olabilir? Yani, yolda kapalı şekilde dolaştı diye gözaltına alınması gibi.

Yani, insana sorarlar hac işareti ile dolaşması halka nasıl tahrik olabilir? Yani, yolda kapalı şekilde dolaştı diye gözaltına alınması gibi.
Aslında durumun haç işareti ile alakası olduğunu düşünmüyorum.
Bira kasalarıyla büyük bir haç ile dolaştıkları için rahatsızlık verilmiş olabileceği sebebiyle olduğunu düşünüyorum.

yolda kapalı şekilde dolaştı diye gözaltına alınması gibi.
Ne alaka? Hani dev bir yeşil hilal sembolü ile dolaşılmasıyla kıyas yapsan neyse de, bu biraz alakasız oldu.

Benim ortak anlatıyordu, bu olayı manevi değerler ile alay ediyorlarmış, içeri alınma sebebi bu ben anlamıyorum. Bizim milletimiz niye böyle, Aziz Nesin'e her geçen daha fazla hak veriyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim ortak anlatıyordu, bu olayı manevi değerler ile alay ediyorlarmış, içeri alınma sebebi bu ben anlamıyorum. Bizim milletimiz niye böyle, Aziz Nesin'e her geçen daha fazla hak veriyorum.
Bu haç işareti ile gezenler mi alay ediyormuş?

Hristiyan'lar gelin beni yakın ben yanmam diye bağırıyorlarmış slogan atıp olay bu.
A bak. Solcugazete şaşırtmadı. Türkçe dil kurallarını kullanarak manipülatif içerik üretmede üstlerine yok.
Haç işareti yaptıkları için değil de haç işareti yapan dediği için yanlış haber niteliğine de girmiyor. Ama bizim halk sazan gibi atlayıp "Laiklik, Müslümanlık, şunluk bunluk" hemen reaksiyon veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…