Detaylar
Kim cevapladı?
Yanlış bilgi: Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
Son düzenleyen: Moderatör:
Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Haber detayını da paylaşayım: Haç işareti yaptıkları için değil, haç işaretiyle yaya bir şekilde şehirde dolaştıkları için ‘Halkı Kin Ve Düşmanlığa Tahrik/Aşağılama’ suçu kapsamında gözaltına alınmışlar.
Ha yine gözaltılık bir durum var mı orasını bilemeyeceğim.
Xbox 360E
Üstün
Yani, insana sorarlar hac işareti ile dolaşması halka nasıl tahrik olabilir? Yani, yolda kapalı şekilde dolaştı diye gözaltına alınması gibi.Haber detayını da paylaşayım: Haç işareti yaptıkları için değil, haç işaretiyle yaya bir şekilde şehirde dolaştıkları için ‘Halkı Kin Ve Düşmanlığa Tahrik/Aşağılama’ suçu kapsamında gözaltına alınmışlar.
Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Aslında durumun haç işareti ile alakası olduğunu düşünmüyorum.Yani, insana sorarlar hac işareti ile dolaşması halka nasıl tahrik olabilir? Yani, yolda kapalı şekilde dolaştı diye gözaltına alınması gibi.
Bira kasalarıyla büyük bir haç ile dolaştıkları için rahatsızlık verilmiş olabileceği sebebiyle olduğunu düşünüyorum.
Ne alaka? Hani dev bir yeşil hilal sembolü ile dolaşılmasıyla kıyas yapsan neyse de, bu biraz alakasız oldu.yolda kapalı şekilde dolaştı diye gözaltına alınması gibi.
EsraBehzatHikayesi
Becerikli
Benim ortak anlatıyordu, bu olayı manevi değerler ile alay ediyorlarmış, içeri alınma sebebi bu ben anlamıyorum. Bizim milletimiz niye böyle, Aziz Nesin'e her geçen daha fazla hak veriyorum.
Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Bu haç işareti ile gezenler mi alay ediyormuş?Benim ortak anlatıyordu, bu olayı manevi değerler ile alay ediyorlarmış, içeri alınma sebebi bu ben anlamıyorum. Bizim milletimiz niye böyle, Aziz Nesin'e her geçen daha fazla hak veriyorum.
EsraBehzatHikayesi
Becerikli
Hristiyanlar "gelin beni yakın, ben yanmam" diye bağırıyorlarmış slogan atıp, olay bu.
Hristiyan birkaç aile şikayet etmiş sonra.
Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
A bak. Solcugazete şaşırtmadı. Türkçe dil kurallarını kullanarak manipülatif içerik üretmede üstlerine yok.Hristiyan'lar gelin beni yakın ben yanmam diye bağırıyorlarmış slogan atıp olay bu.
Haç işareti yaptıkları için değil de haç işareti yapan dediği için yanlış haber niteliğine de girmiyor. Ama bizim halk sazan gibi atlayıp "Laiklik, Müslümanlık, şunluk bunluk" hemen reaksiyon veriyor.