Eşsiz manzara eşliğinde İstanbul Boğazı | Fujifilm X-S20

Dinamik aralık çok geniş olmasına rağmen birçok yerden iyi detay çıkarabilmiş. Beğendim.

Teşekkürker . 80mm (120mm) odak uzaklığında elde olacak şekilde güvenli sınırlarda 1/5sn'de çektim, ISO 2000 olduğu icin daha fazla detay açmak istemedim ama suya ve gökyüzüne gölge + pozlama verdim. Lens F4 değil de F1.8 falan olsaydı burada en azından 1000 ISO verip daha cok detay açardım ama gece fotoğraflarında cok dusuk ISO + uzun pozlama (örneğin 160 ISO + 60sn) olmadıkça fotoğrafın gece havası kalmıyor. Mesela çektiğim bu Kız Kulesi örneğinde gökyüzüne detay verdikçe havasi kaçıyor bence:

Pozlama süresinin uzun olmasından kaynaklı deniz çamura dönmüş, keşke öyle olmasaydı.

Fotoğraf yüklenmiyor bir türlü ancak güzel bir fotoğraftır bence. Ellerinize sağlık.

Pozlama süresinin uzun olmasından kaynaklı deniz çamura dönmüş, keşke öyle olmasaydı.

Bunun onune geçmek cok zor, 1/120 falan çekmem gerekirdi muhtemelen bu da F4 lensle 0 ışık demek oluyor ki bu durumda sadece parlayan şehir ışıkları çıkardı .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…