Makaleler
1
Kablonet 50Mbps paketimiz var, modem ile odam arasında kalın bir duvar var o yüzden arada bir anlık gidip gelme oluyor. Daha stabil bir bağlantı için bugün CAT6 kablo aldım. Ve bağladım. Modem Kablonet Infinity 401, sorunlar şu:
1- Modemin LAN ışığı turuncu yanıp sönüyor.
2- Ethernet hızı Wi-Fi'dan daha yavaş. Ayrıca ping de daha fazla.
Test sonuçları burada. Bu testleri defalarca yaptım ve hepsinde değişmeyen şey Wi-Fi 3-4 Mbps daha hızlı ve ping Ethernet bağlantısında 3 kat falan daha fazla.

wifi.webp

Wi-Fi (üstteki)

ethernet.webp

Ethernet (Üstteki)

Kablonuzda ve modeminize sıkıntı olmadığını düşünüyorsanız tamamen ISS'lik bir durum. Veya cihazınız sıkıntılı.
Laptopta bir sorun olmadığını düşünüyorum.
1746906271000.webp

Windows ayarları böyle, kabloyu daha yeni aldım. Herhalde bozuk değildir, modem beni en çok düşündüren bu durumda.

Cihazın Etherneti 2.5Gbps destekliyor ama modem ile bilgisayar arasındaki bağlantın 100mbps olarak sağlanmış.
Cat5 kablo mu kullanıyorsun veya kablonda mı bir sorun var?
Belki modemdeki kullandığın port 100Mbps destekliyordur.

Farklı bir kabloyla tekrar deneyebilir misin?

Cihazın Etherneti 2.5Gbps destekliyor ama modem ile bilgisayar arasındaki bağlantın 100mbps olarak sağlanmış.

Ben de kablosu sorunlu diye düşünüyorum. Ben Cat6 kablo kullanıyorum ve 50 mbps almama rağmen orada 1000 yazıyor.

CAT6 kablo kullanıyorum. Daha bu sabah aldım. Modemi ise bilmiyorum, farklı olarak evde CAT5E kablo var PS4 Pro için kullandığım onu denedim ama onda laptop direkt görmedi etherneti.

Ben Cat6 kablo kullanıyorum ve 50 mbps almama rağmen orada 1000 yazıyor.
Anlamadım gitti, benim de bildiğim doğrusu o zaten.

Son durum, internet hızı düzeldi gibi şu an ama ping hala çok daha kötü. Ping düşsün diye geçtiğim ethernette ping daha kötü :d

Son düzenleme: