Kablonet 50Mbps paketimiz var, modem ile odam arasında kalın bir duvar var o yüzden arada bir anlık gidip gelme oluyor. Daha stabil bir bağlantı için bugün CAT6 kablo aldım. Ve bağladım. Modem Kablonet Infinity 401, sorunlar şu:
1- Modemin LAN ışığı turuncu yanıp sönüyor.
2- Ethernet hızı Wi-Fi'dan daha yavaş. Ayrıca ping de daha fazla.
Test sonuçları burada. Bu testleri defalarca yaptım ve hepsinde değişmeyen şey Wi-Fi 3-4 Mbps daha hızlı ve ping Ethernet bağlantısında 3 kat falan daha fazla.
Laptopta bir sorun olmadığını düşünüyorum.
Windows ayarları böyle, kabloyu daha yeni aldım. Herhalde bozuk değildir, modem beni en çok düşündüren bu durumda.
Cihazın Etherneti 2.5Gbps destekliyor ama modem ile bilgisayar arasındaki bağlantın 100mbps olarak sağlanmış.
Cat5 kablo mu kullanıyorsun veya kablonda mı bir sorun var?
Belki modemdeki kullandığın port 100Mbps destekliyordur.
Cihazın Etherneti 2.5Gbps destekliyor ama modem ile bilgisayar arasındaki bağlantın 100mbps olarak sağlanmış.
CAT6 kablo kullanıyorum. Daha bu sabah aldım. Modemi ise bilmiyorum, farklı olarak evde CAT5E kablo var PS4 Pro için kullandığım onu denedim ama onda laptop direkt görmedi etherneti.