Beyza

Yetkin
Yer
Kocaeli
Wi-Fi'de problem yok ama Ethernet'te internetim çok yavaş. Hız testinde 45Mbps çıkıyor ama YouTube, Facebook falan takılıyor. Realtek driver güncelledim, ağ ayarlarını sıfırladım olmuyor. Her gün kullandığım bilgisayar neden böyle yapıyor. Port hızlarına bakıyorum sorun yok, kabloda hasar yok bir şey yok. Ne yapacağım ben artık delirmek üzereyim.

1440p Video açtığımda takılıyor, ilerlemiyor.

1757787325727.webp

Şundan sordum bu aralar hızlarda kötülük var. Yani mesela bende de 940 Mbit'lik hız gerçekte 450 Mbit download hızı veriyordu. Bu yüzden aboneliğimi iptal ettirdim.

Peki o zaman PC ile mi test yapıyorsunuz yoksa laptop ile mi? Modeme 1-2 metre kabloyla laptop ile testinizi yaparsanız sorun neden kaynaklı en azından yol almış olursunuz.

Paylaştığım görselde gözüktüğü üzere 1831 Kbps gözüküyor bağlantı hızı. Hız testinde 45 Mbps veriyor, delireceğim.

İlk olarak Aygıt Yöneticisi'nden Ethernet ayarlarına girip Speed kısmıından 1.0 Gbps Full duplex olduğuna emin ol daha eski driver de deneyebilirsin. Router'in üzerinden farklı port denedin mi Ethernet kablosunu başka yere de takıp dene mevcut Ethernet portunda hız kısıtlaması koymuş olabilirsin mtu'dan da olabilir farklı bir pc veya os üzerinden denedin mi? Veya farklı tarayıcı.

Bu komutları sırasıyla CMD'ye yazdım, sorun çözüldü.

Netsh winsock reset.
Netsh int IP reset.
Ipconfig /release
Ipconfig /renew
Ipconfig /flushdns

Daha önce de aynısını yapmıştım çözülmemişti, garip.