Çözüldü Ethernet kablosu sağlam ancak bilgisayarda internet yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SHERLOCKED

Başarılı
Selam. Kablo sağlam (diğer bilgisayarda çalışıyor). Hatta internet logosu da bağlı gösteriyor ama sitelere girmiyor. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam Google ping vermiyor. Dediğiniz ayarları yaptım ama nafile.
Ayarlar - Ağ - Proxy kapalı yap.
C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts içinde google’ı engelleyen satır var mı kontrol et. DNS’i 8.8.8.8 / 1.1.1.1 yap ikisini de yaz. Sonra verdiğim kodları yaz dene bakalım.
Kod:
ipconfig /flushdns
ipconfig /release
ipconfig /renew
Şu an ağ bağlantısı da gitti hocam internet yok gözüküyor. Onu çözmeye çalışıyorum

Şu an ağ bağlantısı da gitti hocam internet yok gözüküyor. Onu çözmeye çalışıyorum
Ethernet link ışıklarını ve farklı modem portunu dene. Windows’ta adaptör kapalı olabilir. Bağdaştırıcı ayarlarından Ethernet’i etkinleştir, olmadı Aygıt Yöneticisi’nden Ethernet sürücüsünü kaldırıp restart at. En son netsh winsock reset + netsh int ip reset yapıp kesin restart at.

Hocam Google ping vermiyor. Dediğiniz ayarları yaptım ama nafile.
Ayarlar - Ağ - Proxy kapalı yap.
C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts içinde google’ı engelleyen satır var mı kontrol et. DNS’i 8.8.8.8 / 1.1.1.1 yap ikisini de yaz. Sonra verdiğim kodları yaz dene bakalım.
Kod:
ipconfig /flushdns
ipconfig /release
ipconfig /renew

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…