szu

Çalışkan
Öncelikle merhaba, bulunduğum evde sahip olduğum internet değerleri 16/4 olması gerekiyor (uploadın daha düşük olma ihtimali var, ancak download doğru) Wi-Fi adaptör ile kullanırken internet Speed testlerde 5 Mbps downloadları göremezken Steam üzerinden 1.7 MB değerlerinde indirme hızları alabiliyordum. Bugün CAT6 15m bir Ethernet kablosuna geçiş yaptım ve Speed testlerde 13Mbps civarlarını görebildim ancak Steam üzerinden hem stabil bir şekilde indirme hızı alamıyor üstelik maksimum 1.6 MB değerlerinde indirme hızı alıyorum, ek olarak IDM ve Chrome üzerinde de Wi-Fi değerlerine göre düşük. Bu normal bir şey ve benim mi haberim yok? Ne yapmam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Paketiniz 16 Mbps hızı desteklediği için indirme yaptığınızda da 16 Mbps alacağınız anlamına gelmez.
İndirme yaparken her zaman aldığın hızı 8'e bölmen lazım.

Kabloyla hız düşüşü yaşıyorsan, kabloyu kontrol et. Belki sorunlu olabilir.

Paketiniz 16 Mbps hızı desteklediği için indirme yaptığınızda da 16 Mbps alacağınız anlamına gelmez.
İndirme yaparken her zaman aldığın hızı 8'e bölmen lazım.

Kabloyla hız düşüşü yaşıyorsan, kabloyu kontrol et. Belki sorunlu olabilir.
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim hocam, düşüncem speedtest sonucundaki download hızıyla bir şey indirmek üzerine değil ethernet ile birlikte indirme hızının artması üzerineydi. Yani ethernet ile birlikte indirme hızının yükselebileceğini düşünmüştüm ancak öyle bir şey söz konusu değilmiş anladığım kadarıyla. Tekrardan teşekkür ederim.