m1sthioS

Üyecik
ASUS B850M-Plus Wi-Fi anakartlı bir masaüstü bilgisayarım, bir tane de ASUS laptopum var. Aynı Ethernet kablosu ile hem laptop hem masaüstü bilgisayarımda bufferbloat testi yaptığımda masaüstü bilgisayarımda C veya D notu alıp upload active değeri minimum +70 ms, laptopumda ise A notu alarak +20 ms sonucunu alıyorum. Ayrıca masaüstü bilgisayarımda Wi-Fi kullanarak yaptığım bufferbloat testinde A notu alıyorum ve upload active değeri de maksimum +5 ms oluyor. Masaüstü bilgisayarımda birkaç gün öncesine kadar böyle bir sorun yoktu; upload active değeri +30 ms civarı oluyordu. Hiçbir şeyi de değiştirmedim bayağıdır. Bu sorunumu nasıl çözebilirim?

Sorun Ethernet degil modem/routerdan dolayı.

Hocam modemim ZTE H3600P V9.0, kullandığım kablolar CAT6 ve CAT8. İnternetim Fiber 100'e 20. Aynı CAT 6 ve CAT 8 kabloyu hem laptop hem masaüstüne takıp testler yaptım her zaman masaüstünde fazladan minimum 50ms faha fazla çıkıyor.

Bir de wifi ile A+ alabiliyorum ethernet ile maksimum C alabiliyorum testlerde.

Hocam modemim ZTE H3600p v9.0, kullandığım kablolar CAT6 ve CAT8. internetim fiber 100'e 20. aynı CAT 6 ve CAT 8 kabloyu hem laptop hem masaüstüne takıp testler yaptım her zaman masaüstünde fazladan minimum 50ms faha fazla çıkıyor.

Bir de Wi-Fi ile a+ alabiliyorum Ethernet ile maksimum C alabiliyorum testlerde.

H3600P Ethernet kontrolcüsü kronik sorunluydu diye hatırlıyorum, ondan olabilir. @Fahare hocam biliyordu sanırım.

Operatöre iade et routeri. Sen kendin kaliteli bir cihaz al kullan. ZTE ürünlerde saçma sapan hatalar var.

H3600P Ethernet kontrolcüsü kronik sorunluydu diye hatırlıyorum, ondan olabilir. @Fahare hocam biliyordu sanırım.
İnternet sağlayıcım Türknet. Türknet'ten yeni bir modem mi istemeliyim hocam başka bir çaresi var mı? Ya da Techolay YouTube kanalında incelemesi bulunan Kneetic KN-1012 Router edinirsem bu sorunu çözebilir miyim yoksa hala devam eder mi?

Operatöre iade et routeri. Sen kendin kaliteli bir cihaz al kullan. ZTE ürünlerde saçma sapan hatalar var.
Çok teşekkür ederim hocam. Önerdiğiniz bir router var mı? Bütçe maksimum 8.000TL olabilir. Ama biraz daha uygun olursa fiyatı çok daha iyi olur.

İnternet sağlayıcım Türknet. Türknet'ten yeni bir modem mi istemeliyim hocam başka bir çaresi var mı? Ya da Techolay YouTube kanalında incelemesi bulunan Kneetic KN-1012 Router edinirsem bu sorunu çözebilir miyim yoksa hala devam eder mi?

Çok teşekkür ederim hocam. Önerdiğiniz bir router var mı? Bütçe maksimum 8.000TL olabilir. Ama biraz daha uygun olursa fiyatı çok daha iyi olur.
Gigafiber ise galiba güncel cihazları vardı, isteyebilirsin. Cihaz ücretide yok zaten. Telekom altyapısından hizmet alıyorsan iletişime geç nasıl iade edilebileceğini öğren ama çoğu firma daha desteklemiyor diye biliyorum. Routerlar ve fiyatları hakkında bilgim yok bu arkadaş yardımcı olacaktır. Ben kasım ayında ucuz ürün düşerse almayı düşünüyorum açıkçası. @kompetankedi