xquerzy

Başarılı
Arkadaşlar selam,
Odamda modem olmadığı için Ethernet kablosu çekemiyorum. Şu anda bilgisayarı telefondan hotspot yaparak kullanıyorum ama stabil değil.
USB Wi-Fi adaptör denedim fakat çekim gücü zayıf olduğu için verimli olmadı. Antenli büyük adaptörler de kullanmak istemiyorum.
Bu yüzden Ethernet kabloyu direkt bilgisayara takabileceğim, Wi-Fi sinyalini alıp Ethernet çıkışı veren (Wi-Fi repeater / range extender veya Client mode çalışan cihaz) bir çözüm arıyorum.
Durum:
  • Modem evin girişinde/kapı tarafında.
  • Ben ayrı bir odadayım.
  • Amaç: Daha stabil bağlantı ve mümkünse düşük ping (oyun için)
  • PowerLine kitler bütçemi biraz aşıyor, daha uygun fiyatlı alternatif arıyorum.
Ethernet portu olan repeater veya benzer cihaz önerileriniz varsa model tavsiyesi alabilir miyim? Kurulum ve performans konusunda tecrübesi olanlar yazarsa çok sevinirim.

bu zamana kadar bir çok repeater kullandım hepsi de 2.4 ghz idi. internet performansını hep düşürüyorlar. ancak sen modemden kablosuz getirip dağıtmak istiyorsan ana modeminin de kaliteli olması gerekiyor. iss modeminde 5 ghz destekliyorsa o zaman 5 ghz üzerinden şu modellere bak derim
TP-Link RE305
Mercusys ME30 (tp linkin yan markası olduğu için benzer özelliklerde)
Xiaomi Mi WiFi Range Extender AC1200 (pro olan değil bu ona dikkat et rj45 girişi var)
Keenetic Buddy 4 ( 2.4ghz ve wifi 5 olduğu için çok önermiyorum ancak arayüzü vs kaliteli olduğu için aklınızda bulunsun)

burda asıl önemli olan cihazların konumu. mümkünse cihazlar birbirini görsün veya olabildiğince aralarında duvar olmasın. bunlar powerline ürünlere nispeten ucuz çözümler bence işe de yarayacak. en iyi ihtimalle 3-5 ms gecikme ekleyerek çözmüş olursun.

Odamda modem olmadığı için Ethernet kablosu çekemiyorum. Şu anda bilgisayarı telefondan hotspot yaparak kullanıyorum ama stabil değil.
USB Wi-Fi adaptör denedim fakat çekim gücü zayıf olduğu için verimli olmadı. Antenli büyük adaptörler de kullanmak istemiyorum.
Bu yüzden Ethernet kabloyu direkt bilgisayara takabileceğim, Wi-Fi sinyalini alıp Ethernet çıkışı veren (Wi-Fi repeater / range extender veya Client mode çalışan cihaz) bir çözüm arıyorum.
Bu dediğinizin bir mantığı yok ki. Repeater interneti kablosuz olarak alıyor size kablolu olarak gönderiyor diye kablolu bağlantı performansı alamazsınız. Repeater ne kadar kablosuz bağlantı çekerse onu alacaksınız yine.

TP-Link RE305 gibi bir şey alabilirsin ama daima kayıp olacaktır. Bu ürünler kablolu internet gibi değildir ama öyle bir şey beklemeyin. WiFi olmayan cihazları bağlamak için ideal sadece. (Yada tam tersi sadece WiFi olan cihaza kablo ile genişletme için ama bu başka bir senaryo) Bende de modem evin girişinde, salona kablo çekmek yerine bunu aldım TV Plus bağladım mesela çünkü cihazda WiFi yok. Yayın akışında donma vesaire olmuyor. Ama PC kullanımı farklı, o yüzden odana kablo çekmeni tavsiye ederim. Odana da bir tane TP-LINK TL-SG105 koy belki konsol falan bağlarsın. Bitti gitti.

TP-Link RE305 gibi bir şey alabilirsin ama daima kayıp olacaktır. Bu ürünler kablolu internet gibi değildir ama öyle bir şey beklemeyin. WiFi olmayan cihazları bağlamak için ideal sadece. (Yada tam tersi sadece WiFi olan cihaza kablo ile genişletme için ama bu başka bir senaryo) Bende de modem evin girişinde, salona kablo çekmek yerine bunu aldım TV Plus bağladım mesela çünkü cihazda WiFi yok. Yayın akışında donma vesaire olmuyor. Ama PC kullanımı farklı, o yüzden odana kablo çekmeni tavsiye ederim. Odana da bir tane TP-LINK TL-SG105 koy belki konsol falan bağlarsın. Bitti gitti.
Odama kablo çekmek istiyorum fakat ailem odamda kötü bir şekilde duracağını düşünüyor.
Yazdığınız cihazı inceleyeceğim.