Emülgatör, aroma verici var. Mümkünse harras marka tercih ediniz.
Harras alırız genelde. Annem file marketi çok seviyor. Bize de yakın.

Çikolata olarak genelde bitter tüketirim onu da filtre kahve ile. Bittere alıştım bana kötü gelmiyor. Filtre kahve ile çok daha keyifli oluyor. Sağlık açısından önerildiğinde başta tabi çok iyi gelmeyebilir ama sonradan keyif alınıyor. Çok yüksek kakaolu olanlar tabi daha acı ve zor olabiliyor yenmesi zaten fiyatları da daha yüksek oluyor.

Ama geçen migros sanal marketinde indirim varken bundan da almıştım :)

Emülgatör, aroma verici var. Mümkünse harras marka tercih ediniz.
1777735788257.webp

Harras'inkinde de var. Soz konusu paketli gidalar olunca cok fazla saglik aramamak lazim spesifik durumlar harici. Keyif gidasi bunlar, saglik gidasi degil.

Eki Görüntüle 245512

Harras'inkinde de var. Soz konusu paketli gidalar olunca cok fazla saglik aramamak lazim spesifik durumlar harici. Keyif gidasi bunlar, saglik gidasi degil.
Evet onu ben de gördüm emülgatör var ama aroma verici yok. En azından bu açıdan daha iyi görünüyor Etiye göre. Keyif almak isteyen genelde bitter tüketmiyor. Hele çocuklar hiç sevmez :)

Doktorların önerdiği çikolata bitter ve yüksek kakaolu olanlar. Yani sağlık açısından faydası var. Pakete giren her ürün aynı sağlıksız deyip aynı kefeye koymak çok yanlış olur.

@Batina, Eti'nin kakao orani daha fazla, %70. Harras'in %60. Eti'nin seker orani Harras'a gore belirgin sekilde daha dusuk.

Bu tarz gidalarda en zararli ve riskli olan sey sekerdir zaten. Onda da Harras daha kotu. Aroma verici tek basina belirlemez bu isleri. Abartili duzeyde uretmedigin surede aroma vericiler o kadar da zararli degil. Seker daha sinsi bir dusman aroma vericiden.

@Batina, Eti'nin kakao orani daha fazla, %70. Harras'in %60. Eti'nin seker orani Harras'a gore belirgin sekilde daha dusuk.

Bu tarz gidalarda en zararli ve riskli olan sey sekerdir zaten. Onda da Harras daha kotu. Aroma verici tek basina belirlemez bu isleri. Abartili duzeyde uretmedigin surede aroma vericiler o kadar da zararli degil. Seker daha sinsi bir dusman aroma vericiden.
Öyleymiş doğru. Bitter oranı daha yüksek, şeker oranı daha düşük olsa daha iyi olur muş. Yine de günlük 2 3 kareden bir zarar yerine fayda olabileceğini ve çikolata isteği olan birisinin hangi ürün olursa olsun bitteri yüksek olanlara kendini alıştırmasını öneririm. İkisi arasında fark varsa paketli ürünler arasında da fark var demektir bu. Çünkü ufak oransal farklarla bile birine iyi birine daha kötü diyebiliyoruz.

Öyleymiş doğru. Bitter oranı daha yüksek, şeker oranı daha düşük olsa daha iyi olur muş. Yine de günlük 2 3 kareden bir zarar yerine fayda olabileceğini ve çikolata isteği olan birisinin hangi ürün olursa olsun bitteri yüksek olanlara kendini alıştırmasını öneririm. İkisi arasında fark varsa paketli ürünler arasında da fark var demektir bu. Çünkü ufak oransal farklarla bile birine iyi birine daha kötü diyebiliyoruz.
Bence de seker orani bir tik daha dusuk olsa iyi olurdu fakat bu haliyle de fena degil Eti Karam Bitter.