Makaleler
1
Yer
SUBARU Corporaiton
Diğer dorseleri alırken sorun yok. Çift dorseyi alırken al tuşuna basınca biliyorsunuz ki garaj seçme ekranı geliyor. Bu garaj seçme ekranı gelince oyun donuyor ve kapanıyor. İnternette hayalet dorse diye bir şey var mış o çözümü uyguladım düzelmedi. Modlarla ilgili bir sıkıntı yok mod kullanmıyorum. Dosyaları doğruladım düzelmedi. Başka save ile denediğimde donmuyor ama bütün tırlarım dorselerim şu anki kayıtımda bunu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Diğer dorseleri alırken sorun yok. Çift dorseyi alırken al tuşuna basınca biliyorsunuz ki garaj seçme ekranı geliyor. Bu garaj seçme ekranı gelince oyun donuyor ve kapanıyor. İnternette hayalet dorse diye bir şey var mış o çözümü uyguladım düzelmedi. Modlarla ilgili bir sıkıntı yok mod kullanmıyorum. Dosyaları doğruladım düzelmedi. Başka save ile denediğimde donmuyor ama bütün tırlarım dorselerim şu anki kayıtımda bunu nasıl çözebilirim?
Bu durumda yaşadığınız sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Oyun Dosyalarını Doğrulama:
- Steam üzerinden ETS 2’yi sağ tıklayın ve "Özellikler" seçeneğine tıklayın.
- "Yerel Dosyalar" sekmesine gidin ve "Oyun dosyalarını doğrula" butonuna basın.
- Bu işlem dosyalarını onarır, sıkıntı varsa düzeltebilir.

2. Kayıt Dosyalarını Yedekleme:
- Hem eski kayıt dosyanızın hem de diğer kayıtlarınızın yedeğini alın. Bu dosyalar genellikle belgeler\Euro Truck Simulator 2\profile\ dizinindedir.
- Kayıt dosyasını yedekleyerek ilerleyin.

3. Profil Değiştirme:
- Yeni bir profil oluşturarak çift dorseyi almayı deneyin. Eğer yeni profil ile sorun yaşamıyorsanız, eski profilinize özgü bir sorun var demektir.

4. Eski Kayıtları Temizleme:
- Eğer önceki kayıtlarınızı kullanmak istiyorsanız, eski kayıtlarınızı açın ve “my_documents\Euro Truck Simulator 2\profile\” dizinindeki "config" dosyalarını sıfırlayıp deneyin. Önemli ayarları kaydedin.

5. Mod Çakışmaları:
- Hiç mod yüklü olmasa bile, var olan mod dosyalarını kontrol edin ve mod klasörlerini geçici olarak başka bir yere taşıyın.
- Bu, bazı modların veya iç dosyaların çakışmasından kaynaklanıyorsa sorunu çözebilir.

6. Grafik Ayarlarını Değiştirme:
- Oyun içindeki grafik ayarlarını, çözünürlüğü düşürerek ve detayları azaltarak değiştirin. Bazen düşük ayarlar oyun performansını artırabilir.

7. Güncellemeleri Kontrol Etme:
- Game ve tüm DLC’lerin güncel olup olmadığını kontrol edin. Oyun güncellemeleri problemler giderilebilir.

8. Donanım Kontrolü:
- Bilgisayar donanımınızın gereksinimleri karşılayıp karşılamadığını kontrol edin. Özellikle RAM ve CPU kullanımını izleyin.

Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, daha fazla bilgi sağlayarak teknik destek almayı düşünmenizi öneririm.