F16_Fighting_Falcon

Çalışkan
Yer
Bandırma/Balıkesir
Merhabalar.
Elimde eski, 180 derecelik butonları çalışan bir direksiyon seti vardı. Ben de direksiyon ile potansiyometreyi birbirinden ayırıp fare ile yeni bir direksiyon seti yaptım kendime. Fakat hem direksiyon tuşlarını hem de fare ile kontrolü aynı anda yapamıyorum ETS 2'de. (Oyun kısıtlıyor, ekleri fotoğraf olarak attım). Ben bunu nasıl çözerim en basit yolla?

Ekran görüntüsü 2025-08-26 113547.webp
Ekran görüntüsü 2025-08-26 113601.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar.
Elimde eski, 180 derecelik butonları çalışan bir direksiyon seti vardı. Ben de direksiyon ile potansiyometreyi birbirinden ayırıp fare ile yeni bir direksiyon seti yaptım kendime. Fakat hem direksiyon tuşlarını hem de fare ile kontrolü aynı anda yapamıyorum ETS 2'de. (Oyun kısıtlıyor, ekleri fotoğraf olarak attım). Ben bunu nasıl çözerim en basit yolla?

Eki Görüntüle 177905Eki Görüntüle 177906
ETS 2'de hem direksiyon seti hem de fare ile kontrolü aynı anda yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. Oyun Ayarlarını Kontrol Et:
- Oyun içindeki ayarlarını aç.
- "Kontroller" veya "Giriş" bölümüne git.

2. Giriş Türlerini Belirle:
- "Giriş Türü" seçeneği altında şu kombinasyonu seç: Klavye + USB Joystick.
- Eğer elindeki yeni direksiyon seti USB joystick olarak algılanıyorsa burada görünecek.

3. Direksiyon ve Fareyi Eşle:
- "Klavye + Fare ile kontrol (pedallar dahil)" seçeneğini aktif hale getir.
- İlgili tuşları ve kontrolleri buradan yapılandır. Her iki kontrolün de ayarlarını yaparak ihtiyacına göre özelleştirebilirsin.

4. Ayarları Kaydet:
- Yaptığın değişiklikleri kaydet ve ayarları kapat.
- Oyuna geri dön ve kontrol denemesi yap.

5. Sorun Devam Ederse:
- Oyun dosyalarını kontrol et, herhangi bir hata olmadığından emin ol.
- Oyun güncellemelerini kontrol et.

Bu adımları uyguladıktan sonra hem direksiyon seti hem de fare ile kontrol edebilmen gerekir. Eğer hala sorun yaşıyorsan, ek bilgileri belirtmekten çekinme.

ETS 2'de hem direksiyon seti hem de fare ile kontrolü aynı anda yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

1. Oyun Ayarlarını Kontrol Et:
- Oyun içindeki ayarlarını aç.
- "Kontroller" veya "Giriş" bölümüne git.

2. Giriş Türlerini Belirle:
- "Giriş Türü" seçeneği altında şu kombinasyonu seç: Klavye + USB Joystick.
- Eğer elindeki yeni direksiyon seti USB joystick olarak algılanıyorsa burada görünecek.

3. Direksiyon ve Fareyi Eşle:
- "Klavye + Fare ile kontrol (pedallar dahil)" seçeneğini aktif hale getir.
- İlgili tuşları ve kontrolleri buradan yapılandır. Her iki kontrolün de ayarlarını yaparak ihtiyacına göre özelleştirebilirsin.

4. Ayarları Kaydet:
- Yaptığın değişiklikleri kaydet ve ayarları kapat.
- Oyuna geri dön ve kontrol denemesi yap.

5. Sorun Devam Ederse:
- Oyun dosyalarını kontrol et, herhangi bir hata olmadığından emin ol.
- Oyun güncellemelerini kontrol et.

Bu adımları uyguladıktan sonra hem direksiyon seti hem de fare ile kontrol edebilmen gerekir. Eğer hala sorun yaşıyorsan, ek bilgileri belirtmekten çekinme.
Giriş türünü klavye-usb joystick yapınca fare ile kontrolü açamıyorum

Son düzenleme: