Makaleler
2
Yer
Denizli
Aslında NA serverlarda oynamak daha mantıklı sanırım. CS2'de mesela NA Silver 1 ile, EU Silver 1 aynı değildir. Hatta NA Global Elite ve EU Global Elite arasında da bayağı fark vardır.

1789304702749.webp

Kuzey Amerika'ya yaklaşık buradan 8000 km mesafe var, internet hızından bağımsız olarak yaklaşık 150 ms sürüyor ışığın oraya ulaşması. Dünyanın en kral internetine sahip olsan bile 150 ms gecikmeyle oynayacaksın, sadece internet gecikmesi bu.

Hocam dediğiniz şeyi benim Rainbow Six oynadığım dönem tanıdığım bir kaç kişi yapıyordu Avrupa'da yaşayan. Teknik olarak hiçbir artısı yok performans vesaire olarak, aksine yüksek ping ile oynuyorsunuz. Tek artısı NA sunucularında oynayan insanlar EU sunucularına göre kötü oynuyor, en azından Rainbow Six için öyle deyim. Sırf kolay rütbe atlamak için özel uygulamalar ile NA sunucusuna giriyorlardı. Sonuç olarak evet yüksek rütbelere çıkıyorlar ama onların bu şekilde oraya çıktığını bilenler ise onlarla çok dalga geçiyordu. Skill issue konusu biraz.

Turknet GigaFiber ile İstanbul'dan New York 130 ms.

Bu en iyi senaryo bir de, öyle düşün.

Bazen CoD ve BF'de EU Server'lar boş ise NA server oynuyorum. Oynanıyor mu, oynanıyor. Ama EU'daki 40 ms gibi değil. Ben hissedebiliyorum. Sizi bilemem.

Los Angeles falan 160-190 ms civarı.

CS oynamıyorum, onun için konuşamam. Ama genel olarak aynı olacak.

Bir de işin şu tarafından örnek vereyim. Avustralyalı oyuncular EU NA fark etmeksizin 300+ ms ping ile oynuyorlar. Bayağı da paşa paşa duruyorlar. Ama sonuncu oluyorlar hep :p

Son düzenleyen: Moderatör:
MM gibi önemsiz bir rank sistemi için o çileye değmez. NA sunucularında bir şekilde global olsanız bile o rütbeye gelene kadar her maç ortalama 150 ms ping ile oynamak yüzünden akıl sağlınızı kaybedebilirsiniz.