Bütçe
€3.700
Yer
EGE
Almanya'dan sistem toplamak istiyorum. Kuzenimle beraber getirteceğim. €3700 bütçe var oradan o alacak. CaseKing bu site güvenilir mi?

Yoksa yerel mağazalardan alması mı iyi? Bilgisi olan var mı? İyi parçalar istiyorum. Ayrıca €700 bütçeye OLED monitör gelir mi?

Amaç 4K 120Hz üstü oyun odaklı en üst seviye performansı istiyorum. Elimdeki sistemde iyi fakat 4K için üst düzeyi karşılamıyor. Bu bütçeye RTX 5090 sığar mı?

Almanya'dan sistem toplamak istiyorum. Kuzenimle beraber getirteceğim. €3700 bütçe var oradan o alacak. CaseKing bu site güvenilir mi?

Yoksa yerel mağazalardan alması mı iyi? Bilgisi olan var mı? İyi parçalar istiyorum. Ayrıca €700 bütçeye OLED monitör gelir mi?

Amaç 4K 120Hz üstü oyun odaklı en üst seviye performansı istiyorum. Elimdeki sistemde iyi fakat 4K için üst düzeyi karşılamıyor. Bu bütçeye RTX 5090 sığar mı?
@Heribert Yavuz sanırım bu arkadaş Münih'li. O belki sitelerden bakabilir fiyatlara.

RTX 5090 evet o bütçe de zor. İşlemci mümkünse X3D serisi olsun.

Açıkçası Almanya'daki fiyatlar ve parçalar hakkında pek bir bilgim yok.

Net bir öneride bulunmak zor.

5090'ın fiyatına baktım 2400-2900€ arası görünüyor.
9950X, 555€.

5090 koyarsak diğer parçaları kısmak gerekir.

@Rustin Cohle şimdilik 5080 olarak düşünün ekran kartını.
En iyisi almadan önce parçaları yazın/yazdırın, biz bakalım.

Genel anlamda üst düzey bir sistem çıkıyor.

Burdaki parçalardan örnek bir sistem oluşturmaya çalışacağım fakat aradaki kur işi çok bozuyor.
Burada eklediğim bir parçanın daha iyisi alınabilir oradan.

@Heribert Yavuz sanırım bu arkadaş münih'li. O belki sitelerden bakabilir fiyatlara.

RTX 5090 evet o bütçe de zor. İşlemci mümkünse X3D serisi olsun.

İşlemci ile işim yok 4K için daha alt seviye 9700X gibi işlemciler beslemezmi 5090'ı? Ya da monitör olarak şu an ASUS 4K 160Hz var onunla devam edip ileride monitör değiştiririm 3-5 ay sonra OLED geçerim. Monitör bütçesini de sisteme koyabilirim.

İşlemci ile işim yok 4K için daha alt seviye 9700X gibi işlemciler beslemezmi 5090'ı? Ya da monitör olarak şu an ASUS 4K 160Hz var onunla devam edip ileride monitör değiştiririm 3-5 ay sonra OLED geçerim. Monitör bütçesini de sisteme koyabilirim.
O durumda 5090 çıkar.

4K için işlemci aman aman fark etmiyor zaten.
9700X güzel bir seçim olur.

Açıkçası Almanya'daki fiyatlar ve parçalar hakkında pek bir bilgim yok.

Net bir öneride bulunmak zor.

5090'ın fiyatına baktım 2400-€2900 arası görünüyor.
9950X, €555.

5090 koyarsak diğer parçaları kısmak gerekir.

@Rustin Cohle şimdilik 5080 olarak düşünün ekran kartını.
En iyisi almadan önce parçaları yazın/yazdırın, biz bakalım.

Genel anlamda üst düzey bir sistem çıkıyor.

Buradaki parçalardan örnek bir sistem oluşturmaya çalışacağım fakat aradaki kur işi çok bozuyor.
Burada eklediğim bir parçanın daha iyisi alınabilir oradan.

Parça olarak ekran kartı RTX 5090 olmasını çok istiyorum güç farkı ciddi boyutta çünkü 4080 Super'den 5080 geçmek mantıksız olur.

İşlemci 9700X, 1000W PCI 5.0 PSU, SSD 1 TB yeterli ekstra 3 TB elimde var.

Kasa akvaryum olmasını istiyorum soğutma 360mm veya 420mm ileride upgrade amaçlı anakart X870 seviyesi olsun.

Not: Almanya Uetersen'de oturuyor kuzenim online onun için daha iyi olur küçük bir yer çünkü. Ama gidip araçla alabilir yerel mağaza olarak ne var pek bilmiyorum.

Asus'un OLED'ini tavsiye etmem, ben aldım 6 ay oldu olmadı OLED yanığı oluştu garantiye vereceğim.