Detaylar
Kim cevapladı?cemkaraca
Yetkin
1. sorum, Ordu limitini nereden göreceğim? 2. sorum, danışmanlar dediğiniz advisor mu? 3.sorum danışmanın gereksiz olduğunu nasıl anlayacağım? 4. sorum Burgher nedir?Ordu limitinin üzerinde ordu sahibiysen onları sil. Gereksiz danışmanları sil. Borcu önce Burgherlardan al sonra ekonomi sekmesinden çek daha az faiz ödersin bu şekilde.
1. sorum, Ordu limitini nereden göreceğim? 2. sorum, danışmanlar dediğiniz advisor mu? 3.sorum danışmanın gereksiz olduğunu nasıl anlayacağım? 4. sorum Burgher nedir?
Mavi işaretli yerden ordu sınırını görebilirsin. Mor işaretli yerden de Burgher'lerden gerekli ayrıcalığı verip düşük faizli borç alabiliyorsun. Evet danışman dediğim advisor. Eğer ilgili danışmanın mana puanına veya verdiği değişkene ihtiyacın yoksa kov gitsin.
cemkaraca
Yetkin
3 tane danışman alabiliyoruz sanırım 2 tane mi almak gerekli normalde? Ben hep 3 tane alıyordum.Mavi işaretli yerden ordu sınırını görebilirsin. Mor işaretli yerden de Burgher'lerden gerekli ayrıcalığı verip düşük faizli borç alabiliyorsun. Evet danışman dediğim advisor. Eğer ilgili danışmanın mana puanına veya verdiği değişkene ihtiyacın yoksa kov gitsin.
Eki Görüntüle 230591
Ya öyle değil bu tarz şeylerin kuralı yok istediğin gibi oyna. Oyunun başlangıcında Osmanlı'yla bile 3 adet danışman kullanırken ekside kalabilirsin çünkü ekonomiler oyunun ortalarına doğru yeterli şekilde gelişmeye başlıyor. Sen gelir elde etmek istediğin için ben kov dedim.3 tane danışman alabiliyoruz sanırım 2 tane mi almak gerekli normalde? Ben hep 3 tane alıyordum.
cemkaraca
Yetkin
Oyunu cok bilmiyorum danismanlarin ucreti fazlaysa 2 danisman devam edeyim demistim bi sure. Bir de bu teknoloji de admin kismini nasil yukseltebilirim? Diger ulkelerin 7 benimkisi 5 hala. Surekli eksi yiyorum yolsuzluktan.Ya öyle değil bu tarz şeylerin kuralı yok istediğin gibi oyna. Oyunun başlangıcında Osmanlı'yla bile 3 adet danışman kullanırken ekside kalabilirsin çünkü ekonomiler oyunun ortalarına doğru yeterli şekilde gelişmeye başlıyor. Sen gelir elde etmek istediğin için ben kov dedim.
Çok fazla şey denebilir bunun için ama oyuna yeni başladığın için hiç gereksiz karmaşıklaştırmadan tavsiye vermem gerek. İlk olarak mana puanlarını verimli harca, gereksiz genişleme ve teknoloji düğümünde gerideysen fikirlere ve -ekside değilse- istikrar seviyesine puan harcama. Piety'de (Türkçesi dindarlık olarak geçiyor sanırım) Legalism'e yönel. Diplomasi ve askeri puanlarını yönlendirerek aylık elde ettiğin adm puanını +2 artırabilirsin. Estates kısmından bu gibi ayrıcalıklarla danışman maliyeti azaltıp danışman da kullanabilir veya direkt +1 puan alabilirsin tabii crown seviyesine de dikkat et diğer sınıflardan zayıf kalırsan olumsuz değişken veriyor. Fikir grubu seçerken teknoloji geliştirmek seni zorluyorsa İnnovative fikir grubunu seçebilirsin. Bunlar teknoloji geçmeni kolaylaştırır.Oyunu cok bilmiyorum danismanlarin ucreti fazlaysa 2 danisman devam edeyim demistim bi sure. Bir de bu teknoloji de admin kismini nasil yukseltebilirim? Diger ulkelerin 7 benimkisi 5 hala. Surekli eksi yiyorum yolsuzluktan.
En önemli tavsiyeyi unutmuşum :d Oyun ilerledikçe enstitüler ortaya çıkar (matbaa, kolonicilik vs.) bunları benimsemezsen verdiği olumsuz değişkenden ötürü teknoloji geliştirmen zorlaşır. Bu konuda rehberlere bakmanı tavsiye ederim daha fazla detayı var ve buradan yazıyla anlatmak zor. @cemkaraca,
Son düzenleme:
cemkaraca
Yetkin
Cok tesekkur ederim hocam aklimda ki tum sorulari cevaplamissiniz.Çok fazla şey denebilir bunun için ama oyuna yeni başladığın için hiç gereksiz karmaşıklaştırmadan tavsiye vermem gerek. İlk olarak mana puanlarını verimli harca, gereksiz genişleme ve teknoloji düğümünde gerideysen fikirlere ve -ekside değilse- istikrar seviyesine puan harcama. Piety'de (Türkçesi dindarlık olarak geçiyor sanırım) Legalism'e yönel. Diplomasi ve askeri puanlarını yönlendirerek aylık elde ettiğin adm puanını +2 artırabilirsin. Estates kısmından bu gibi ayrıcalıklarla danışman maliyeti azaltıp danışman da kullanabilir veya direkt +1 puan alabilirsin tabii crown seviyesine de dikkat et diğer sınıflardan zayıf kalırsan olumsuz değişken veriyor. Fikir grubu seçerken teknoloji geliştirmek seni zorluyorsa İnnovative fikir grubunu seçebilirsin. Bunlar teknoloji geçmeni kolaylaştırır.
Eki Görüntüle 230633
En önemli tavsiyeyi unutmuşum :d Oyun ilerledikçe enstitüler ortaya çıkar (matbaa, kolonicilik vs.) bunları benimsemezsen verdiği olumsuz değişkenden ötürü teknoloji geliştirmen zorlaşır. Bu konuda rehberlere bakmanı tavsiye ederim daha fazla detayı var ve buradan yazıyla anlatmak zor. @cemkaraca,