SafakB

Uzman
Makaleler
1
Merhaba,

Öncelikle 1500+ saat Europa Universalis IV oynadığımı belirtmek istiyorum. Ancak Europa Universalis V, arayüzü ve oynanış mekanikleriyle bir Europa Universalis oyunu yerine CK3 + Victoria 3 karışımı yeni bir oyun gibi hissettirdi ve bu durum beni oldukça rahatsız etti.

Beğenmediğim Kısımlar:
  • UI tasarımı
  • Vilayet birleştirme sistemi
  • Karmaşık oynanış
  • İnanılmaz kötü Türkçe desteği
Açıkçası Europa Universalis serisinin devamı olması ve Türkçe destekli çıkacak olması sebebiyle ön sipariş vermiştim ancak 2 saat oynamadan iade etme kararı aldım. Belki güncellemeler ile oyunu düzeltirlerse tekrar almayı düşünebilirim.

Siz oyunu nasıl buldunuz?

Oyun EU4’ün devamı değil bunu net olarak bilmek lazım. O yüzden EU4’e göre değerlendirmek anlamsız. Yeni bir çağ açtığını belirtiyor Paradox. Önceki gibi dan dun harita boyamadan ziyade daha yavaş ilerleyeceğin, detaylı mekaniklerin olduğu bir oyun. Oyun bu haliyle de çok iyi bence sadece içerik derinliği eksik o da gelecek DLC’ler ile halledilir. Oyunun bana göre tek eksisi arayüz ve renk paleti. O da düzeltilebilir belki zira EU4’de de o konuda epey bir gelişme olmuştu. Özetle 1600 saat civarı EU4 oynamış birisi olarak ben beğendim. Türkçe çeviri konusunda haklısınız o da düzelir bence.

Oyun bence harika olmuş, detay seviyesi çok artmış ama istemeyen olursa onlar da otomatiğe bağlanıyor. Ben çok zevk alıyorum valla oynarken.