Bu tarz bir şey gördüm, hazır annemin doğum günü yaklaşırken ona hediye olarak bir dondurma makinesi almak istiyorum. Uygun ama kaliteli bir şey önerebilir misiniz? Bütçe belli değil.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 13 Aralık 2024
Ninja Creami.
Alabileceğin en iyi dondurma makinesi olacaktır.
Siz kullanıyor musunuz? Kilo aldıracak bir cihaz gibi görünüyor ama merak de etmiyor değilim. Daha sağlıklı tariflerle lezzetli şeyler çıkartılabilir mi acaba?Ninja Creami.
Siz kullanıyor musunuz? Kilo aldıracak bir cihaz gibi görünüyor ama merak de etmiyor değilim. Daha sağlıklı tariflerle lezzetli şeyler çıkartılabilir mi acaba?
Cihaz kilo aldırmaz, ağzından aşağı inenler aldırır
Baktığım çoğu tarifte ya şeker ya bal veya krema konuluyor. Yapay zekaya sorunca kalorisi düşük daha farklı tarifler veriyor ama bunlar ne kadar iyi oluyor bilmiyorum.Cihaz kilo aldırmaz, ağzından aşağı inenler aldırır. Zırt pırt dondurma yapıp yersen kaçış yok, kilo alınır yani orası kesin.
Bu arada araştırınca şunu öğrendim.
1980'lerin sonunda İsviçreli mühendis Wilhelm Murray, dondurulmuş bazları mikro düzeyde tıraşlayarak pürüzsüz dondurmalar üreten ve matkap tezgahına benzeyen bir sistem geliştiriyor. Bu teknoloji Pacojet adıyla ticarileşiyor. Ancak üretim maliyetleri yüksek olduğu için ev kullanıcısı yerine profesyonel restoran dünyasına odaklanıyorlar ve bu makineler günümüzde dahi 6.500 dolar gibi çok yüksek fiyatlara satılıyor.
Patentin Sona Ermesi ve Ninja'nın Hamlesi: 2017 yılında Pacojet'in bu dondurma yapma teknolojisi üzerindeki patenti sona eriyor. Bu durum üzerine SharkNinja şirketi teknolojiyi inceliyor ve bu profesyonel sistemi ev mutfaklarına uyarlamaya karar veriyor.
Ev Tipi Tasarım: Ninja, patenti kalkan bu pahalı teknolojiyi alarak, ev tipi mutfak tezgahlarına sığabilecek boyutlarda, çok daha hafif (Pacojet'in neredeyse üçte biri ağırlığında) ve en önemlisi 200 dolar gibi ev kullanıcısı için son derece erişilebilir bir fiyat etiketiyle Ninja Creami olarak piyasaya sürüyor.
Baktığım çoğu tarifte ya şeker ya bal veya krema konuluyor. Yapay zekaya sorunca kalorisi düşük daha farklı tarifler veriyor ama bunlar ne kadar iyi oluyor bilmiyorum.
Bu arada araştırınca şunu öğrendim.
1980'lerin sonunda İsviçreli mühendis Wilhelm Murray, dondurulmuş bazları mikro düzeyde tıraşlayarak pürüzsüz dondurmalar üreten ve matkap tezgahına benzeyen bir sistem geliştiriyor. Bu teknoloji Pacojet adıyla ticarileşiyor. Ancak üretim maliyetleri yüksek olduğu için ev kullanıcısı yerine profesyonel restoran dünyasına odaklanıyorlar ve bu makineler günümüzde dahi 6.500 dolar gibi çok yüksek fiyatlara satılıyor.
Patentin Sona Ermesi ve Ninja'nın Hamlesi: 2017 yılında Pacojet'in bu dondurma yapma teknolojisi üzerindeki patenti sona eriyor. Bu durum üzerine SharkNinja şirketi teknolojiyi inceliyor ve bu profesyonel sistemi ev mutfaklarına uyarlamaya karar veriyor.
Ev Tipi Tasarım: Ninja, patenti kalkan bu pahalı teknolojiyi alarak, ev tipi mutfak tezgahlarına sığabilecek boyutlarda, çok daha hafif (Pacojet'in neredeyse üçte biri ağırlığında) ve en önemlisi 200 dolar gibi ev kullanıcısı için son derece erişilebilir bir fiyat etiketiyle Ninja Creami olarak piyasaya sürüyor.
Yeni bir bilgi ögrendik
Bu arada dondurma yiyorsan kaloriyi falan unutacaksın, tatlandırıcı kullanacaksan (Stevia) epey atman gerek içine, şekerden daha iyi olur ama miktar artar, süt de vardir muhtemelen tarifte, bal kacinilmaz seker, badem falan da eklersen ohoo uçtuk...
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
Memlekete katkısı olan fizikçiler, mühendisler gerçekten öldürülüyorlar mı?
- RamKokusuSeven
-
-
-
-
XBOX üzerinden alınan GTA VI hem konsolda hem de laptopta oynanabilir mi?
- faintchimera