22571

Çalışkan
Selam, bu yıl üniversitede 2. sınıfa başlayacağım. İlk yıl bozüyük'ten Eskişehir'e gidip geliyordum ama bu sene uygulamalı dersler olacağı için sırtımda bıçak + kıyafet takımıyla 4 saat toplu taşımada sürünmek istemediğimden dolayı ev tuttum.

Okul başlamadan eve internet bağlatmayı düşünüyorum. Aile evinde Turkcell 50 Mbps kullanıyorum. Kendi öğrenci evime de internet bağlatacağım ama hangi sağlayıcıyı seçmem gerektiğine karar veremedim. Eskiden taş çatlasa 3–4 servis sağlayıcı vardı, şimdi en az 10 tane olmuş, kafam karıştı.

Tuttuğum evde fiber altyapı mevcut. Açıkçası seneye ev değiştirme ihtimalim veya Erasmus'a gitme durumum olabileceği için taahhütlü paketlere pek sıcak bakmıyorum. Şu an baktığım seçenekler arasında en çok Turkcell'in 100 Mbps paketi hoşuma gitti, fiyatı da 700 TL.

Sizin bildiğiniz başka uygun seçenekler varsa yazarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Taahhütsüz istiyorsanız Turknet. Taşınacağınız adreste hem TT hem de SoL altyapısı mı var veya GigaFiber var mı?

Turkcell 100 Mbps nasıl 700TL? Ben daha yeni 1000 hıza 720TL'ye taahhüt yaptırdım. Öncelikle internetin çalışma mantığını anlamak gerek. Evde hangi firmanın fiberi varsa ona geçmen en iyisi ve her firma her evde yok. Fiber yoksa da ortak altyapı olan Turk Telekom'u kullanıyor firmalar. Eğer birden çok fiber altyapı varsa evinde kalite sıralamasını da sana şöyle yapayım: Turknet GigaFiber>Turk Telekom Fiber>Turksat Fiber>Vodafone Fiber(Turkcell değil kendi altyapısı)>Turkcell Fiber. Eğer fiber yok ve VDSL olarak kullanacaksan TurkNet ya da FixNet geçmeni öneririm.

Turkcell 100 Mbps nasıl 700TL? Ben daha yeni 1000 hıza 720TL'ye taahhüt yaptırdım. Öncelikle internetin çalışma mantığını anlamak gerek. Evde hangi firmanın fiberi varsa ona geçmen en iyisi ve her firma her evde yok. Fiber yoksa da ortak altyapı olan Turk Telekom'u kullanıyor firmalar. Eğer birden çok fiber altyapı varsa evinde kalite sıralamasını da sana şöyle yapayım: Turknet GigaFiber>Turk Telekom Fiber>Turksat Fiber>Vodafone Fiber(Turkcell değil kendi altyapısı)>Turkcell Fiber. Eğer fiber yok ve VDSL olarak kullanacaksan TurkNet ya da FixNet geçmeni öneririm.
Hocam, ben taahhütsüz paketlere bakıyorum. GigaFiber dışında bütün fiber altyapılar mevcut.

4 yılı aşkın d smart kullanıyorum. 100 mbps bulunduğum bölge itibarı ile alabildiğim max hız olduğu için bu paketi seçmiştim. hiç sıkıntı yaşadığımı hatırlamam. aldığım paketin hızını sonuna kadar veriyor. Daha önce türknet, superonline superbox, melinium daha da aklıma gelmeyen firmaları denedim. d smarta geçtiğimden beri isveçin güzide köylerinden birinde gibiyim. fiberli bir bölgede olsam sunduğu hızı verebileceğine eminim. fiyatlandırmasıda oldukça makul. bir bakın derim.