onur kaya

Uzman
Arkadaşlar merhaba bizim ofisin statik IP'si var, belli uygulamalara ve sitelere sadece bu IP ile bağlanıyor ben evden çalışacağım zaman tabii ki bunlara giremiyorum bu işi nasıl hallederim ( uzak bilgisayar bağlantısı hariç ) bir de Wi-Fi'ler arası köprü vb. bir şey var mı?

Ofisteki herhangi bir telefon veya bilgisayara Tailscale kurup 7/24 cihazı açık tutarak VPN olarak o interneti kullanabilirsin. Bu sayede IP adresin ofisteki ile aynı olur.

Arkadaşlar merhaba bizim ofisin statik IP'si var, belli uygulamalara ve sitelere sadece bu IP ile bağlanıyor ben evden çalışacağım zaman tabii ki bunlara giremiyorum bu işi nasıl hallederim ( uzak bilgisayar bağlantısı hariç ) bir de Wi-Fi'ler arası köprü vb. bir şey var mı?

Ya bir ofis tabanlı VPN kuracaksın ya da statik IP alıp kendine izin talep edeceksin.

Tabii ki, ZeroTier One'ı bu iş için kullanabilirsiniz.
İki bilgisayara da ZeroTier One kurun ve kendi sitelerinden bir network oluşturun.

İki bilgisayarı da bu network'e kattıktan sonra aynı siteden bilgisayarlara atanmış IP'leri görebilirsiniz.
1737748778692.webp

Last Seen kısmına bakarak da bilgisayarların en son ne zaman aktif olduğunu görebilirsiniz, genelde bu süre "1 minute" veya "less than 1 minute" ise o bilgisayar aktif olarak ağa bağlıdır. Hemen solundaki IP kısmındaki IP'yi girebilirsiniz.

Tabii ki, zerotier One'ı bu iş için kullanabilirsiniz.
İki bilgisayara da zerotier One kurun ve kendi sitelerinden bir network oluşturun.

İki bilgisayarı da bu Network'e kattıktan sonra aynı siteden bilgisayarlara atanmış IP'leri görebilirsiniz.
Eki Görüntüle 118140

Last seen kısmına bakarak da bilgisayarların en son ne zaman aktif olduğunu görebilirsiniz, genelde bu süre "1 minute" veya "less than 1 minute" ise o bilgisayar aktif olarak ağa bağlıdır. Hemen solundaki IP kısmındaki IP'yi girebilirsiniz.

Bu ücretli mi? Ayrıca ben dışında başka bir PC daha mesela patron aynı anda bağlanabilir mi seçilen bağlantı PC'sisine.

Ben bu konuda OpenVPN kullanıyorum. Tavsiye ederim. Ama araştırman gerekecek. Ben tarif edemem çünkü saf OpenVPN server kullanmıyoruz, pfSense firewall ile kullanıyoruz.