Kirada oturmuyorum ama kiraya veriyoruz. Yine tek enayi biziz, teşekkürler baba.
Tam bilmiyorum, ~70 metrekare. 2+1. İstanbul, Kağıthane. Kombili. ~30 yıllık bina. 9000'e verilecek, sözleşmesi kaldı. Çıkan kişi sanırım 7000 veriyordu.

Defalarca kiracı girip çıktığı için pek iyi durumda değil. Aynı yaşta aynı modelde kapılar bizim evde de var. Bir kere bile ne kilit, ne kapı kolu, ne menteşe değişti. O evde en az 5 tane değişmiştir. Bizim kapı camları bir kere bile değişmedi. Oranın en az 2 kere kırıldı. Bizim kombi ~20 yıllık, sağlam. Oranın ~6 yıllık, sonradan yapıldı. Çoluk çocuk sıva üstü giden boruların üstünde zıplayıp kelepçeleri kırmış. Bizim sadece banyodaki peteğin boyasının bir kısmı soyulmuş. Oradaki tüm petekler soyulmuş, üstüne iğrenç bir kaplama malzemesi ile kaplamışlar.
Böyle bir sürü madde sayabilirim.
Bizim ev oradan ~10 metrekare küçük bu arada.

Biz şahsen kira ödemiyoruz ama aydınlatmak için bilgi vereyim.

Merkezde ve merkez ilçelerde ev tutmak isterseniz güzel bir yer için -güzelden kastım insanın yaşayabilmesi için gerekli- 25-35.000 ayırmanız gerekmektedir. O da en az.
İkincil sınıf evler için boyutuna göre bu aralık 15-25.000 arasına düşmekte.

Merkezden uzak ama nispeten kısa diyebileceğim ilçelerde ise güzel evler için 15-25.000.
Orta hali evler için ise 10-20.000 vermeniz gerekmekte.

Söke, Aydın 1+0 stüdyo daire 8.000 TL. Üniversite için tuttum. Epey eski bina ama özel yurtlar 13.000 civarından başlıyor.
Hocam anlık çok ucuz geldi kira. Devlet hastanesine yakın mı oturduğunuz yer? Ayrıca 1+1 evlerin kirası hakkında da bilgi verebilir misiniz? O taraflara gelmeyi düşünüyorum atamada yazıp. Çevre, insanlar nasıl?

@Vavien. Evinin olması tamamen zarar ya. Küçükyalıda 2 yıldır davalık olduğumuz kiracı daha yeni çıkacak hem de hiç ekstra ödeme yapmadan. Düşük fiyata oturuyor diye 50-100 kere konuşuldu o zamanın kirası neyse onun yarı fiyatı teklif edildi ki hem onlar hem biz zora girmeyelim diye. Onlar da her defasında buyrun gelin dava açın bir kuruş fazla vermem dedi ve şaka gibi bir fiyata oturmaya devam etti. Kira düzeltme davası açıldı 60bin çıktı kira yani ödediği kiranın yaklaşık 10 katı. Şu an arayıp yalvarıyor çıkayım ben diye. Çık dedik artık 2 yıl boş yere düşük fiyattan oturup ekstra hiçbir şey vermeden emeklerle kazanılan evde beleşe konakladı.

Hocam anlık çok ucuz geldi kira. Devlet hastanesine yakın mı oturduğunuz yer? Ayrıca 1+1 evlerin kirası hakkında da bilgi verebilir misiniz? O taraflara gelmeyi düşünüyorum atamada yazıp. Çevre, insanlar nasıl?

@Vavien. Evinin olması tamamen zarar ya. Küçükyalıda 2 yıldır davalık olduğumuz kiracı daha yeni çıkacak hem de hiç ekstra ödeme yapmadan. Düşük fiyata oturuyor diye 50-100 kere konuşuldu o zamanın kirası neyse onun yarı fiyatı teklif edildi ki hem onlar hem biz zora girmeyelim diye. Onlar da her defasında buyrun gelin dava açın bir kuruş fazla vermem dedi ve şaka gibi bir fiyata oturmaya devam etti. Kira düzeltme davası açıldı 60bin çıktı kira yani ödediği kiranın yaklaşık 10 katı. Şu an arayıp yalvarıyor çıkayım ben diye. Çık dedik artık 2 yıl boş yere düşük fiyattan oturup ekstra hiçbir şey vermeden emeklerle kazanılan evde beleşe konakladı.
O çok kötü, kiracıların hakları gereksiz fazla geliyor bana. Kiracı istemediğinde evden çıkartamıyorsunuz. Bir ev satmamız gerekmişti, kiracıya 3 aylık kirasını verdik, taşınma masraflarını karşıladık anca gönlü oldu.
Hiç yoksa 3 - 4 ay önceden haber versek, o şekilde çıkarabilsek gibi bir durum olsa 2 tarafta mağdur olmaz. Şu an ev sahipleri çoğu zaman mağdur oluyor.

O çok kötü, kiracıların hakları gereksiz fazla geliyor bana. Kiracı istemediğinde evden çıkartamıyorsunuz. Bir ev satmamız gerekmişti, kiracıya 3 aylık kirasını verdik, taşınma masraflarını karşıladık anca gönlü oldu.
Hiç yoksa 3 - 4 ay önceden haber versek, o şekilde çıkarabilsek gibi bir durum olsa 2 tarafta mağdur olmaz. Şu an ev sahipleri çoğu zaman mağdur oluyor.
Hocam benim ne çıkartma gibi bir derdim vardı ne bir sorunum. Teklif yapıldı tabii kira ödeme otur birkaç ay daha sana elden de yüklü para vereyim sen git diye. Yok, imkansız çıkmadı. Eğer hukuk dışında farklı bir yola başvuramıyorsan ev sahibi olmak saçmalık. Hani abartı bir şey istesem haklı diyeceğim. İstenen kira da o zamanın kirasının yarısıydı hem kaç kere hem siz zora girmeyin hem biz girmeyelim maddi olarak dendi teklif yapılırken. Yasal hakkı böyle yapabilecek bir şey yok. Çıksın da 1.5 yıllık vermesi gereken kira farkı falan da istemiyorum artık yeter ki çıksın.

Kira ödemiyorum ama 2 yan parselde yakın boyutlardaki ev için 70 bin TL kira isteniyor. 4+1 (benim 4+2 ama 2 odası biraz küçük), dubleks, onda da havuz var ama bahçesi biraz daha küçük.

Alt taraftaki 3+1 olan evdeki kiracı da bildiğim kadarıyla 50 bin TL ödüyor şu anda. Mevki İzmir-Urla.