Hocam anlık çok ucuz geldi kira. Devlet hastanesine yakın mı oturduğunuz yer? Ayrıca 1+1 evlerin kirası hakkında da bilgi verebilir misiniz? O taraflara gelmeyi düşünüyorum atamada yazıp. Çevre, insanlar nasıl?

Hocam Söke merkezden, Söke Devlet Hastanesi'ne dolmuşla ortalama 8 dakika falan sürüyor hatta belki daha kısa zaman zaman. Yürüyerek de 25-30 dakika, o da yürüyüşünüze bağlı. Yenikent diye bir bölge var, hastaneye daha yakın. Hastane çevresinde de yerleşimler var ama fiyat hakkında bir fikrim yok. Sıcak bir yer, ben zaten Muğla'da yaşadığım için buraya hızlı alıştım. İnsanları iyi fakat ben çevreye çok bayıldığımı söyleyemem.

@Dzeko, evet maalesef öyle. Bahsettiğim eve fiyat belirleme davası açılsa, sıfır masraf ve sıfır günde sonuçlansa en az 15.000 lira çıkar değeri. Ucuza oturtması ve zarar verilen ev için hiçbir şey almamak babamın hatası. Ama bu 1 yıllık sözleşme ile 5-10 yıl konaklama imkanı sunan devletin varlığını değiştirmiyor. Ticari yerlerin kiralarına çatır çutur zam yapılırken meskenlere sınırlama getirip insanların yatırımını yıllarca baltalayan bir devletimiz var.

Hocam Söke merkezden, Söke Devlet Hastanesi'ne dolmuşla ortalama 8 dakika falan sürüyor hatta belki daha kısa zaman zaman. Yürüyerek de 25-30 dakika, o da yürüyüşünüze bağlı. Yenikent diye bir bölge var, hastaneye daha yakın. Hastane çevresinde de yerleşimler var ama fiyat hakkında bir fikrim yok. Sıcak bir yer, ben zaten Muğla'da yaşadığım için buraya hızlı alıştım. İnsanları iyi fakat ben çevreye çok bayıldığımı söyleyemem.
Çok teşekkürler hocam. Açılacak kontenjana göre o civarları da yazma potansiyelim var ondan araştırma yapıyorum.

@Dzeko, evet maalesef öyle. Bahsettiğim eve fiyat belirleme davası açılsa, sıfır masraf ve sıfır günde sonuçlansa en az 15.000 lira çıkar değeri. Ucuza oturtması ve zarar verilen ev için hiçbir şey almamak babamın hatası. Ama bu 1 yıllık sözleşme ile 5-10 yıl konaklama imkanı sunan devletin varlığını değiştirmiyor. Ticari yerlerin kiralarına çatır çutur zam yapılırken meskenlere sınırlama getirip insanların yatırımını yıllarca baltalayan bir devletimiz var.
Hocam orası öyle cidden. Ben bu kadar taraf tutulan bir sistem görmedim. Ne yaparsam yapayım her şeyi araştırdım her türlü kiracı kârda çıkıyor. Şu devirde bir tane başını sokacak evin olacak kalanı tamamen sağlığına zarar ve yasa tanımayan biri değilsen maddi de zarar.

Fiber altyapılı, konumu oldukça iyi olan eve Paris’te €1850 ödüyorum. İspanya’ya okumaya gitmişken 3+1, doğal gazlı ve 10 Gbps fiber internet altyapılı eve €600 ödüyordum. Başkentte ve üzerine pahalı bir ülkede yaşamak gerçekten tam bir soygun. Tatile gittiğimde €500 doğal gaz faturam gelmiyor diye bile tatilim bedavaya geliyor. Kışın her fırsatta partnerimle tatile gitmeye çalışıyorum. Otelde ısınmak bedava en azından. 😅 Türkiye’deki ev aileme ait diye herhangi bir kira ödemiyoruz ama kiralık olsaydı muhtemelen 30000 TL civarı bir kirası olurdu. Birikim yapa yapa son zamanlarda kredi çekmek ve kira yerine kredi ödemek evrendeki en mantıklı olay. Avrupa’da güzel konumlarda olan evler ne yazık ki 500 bin eurodan başlıyor. Partnerimle ortak ev kredisine girsek ancak almaya değer herhalde. Kiraya x vereceğime %10-20 fazlasını verip 5-10 senede de olsa ev almak daha iyidir. 😅

Ev sahibiyiz ama oturduğumuz evin aynısı yaklaşık 25 bin TL civarında kiraya veriliyor.
Memur veya mühendis olsanız bile gelirinizin yarısından fazlasının kiraya gitmesi tam bir saçmalık. İnsanlar resmen sadece konaklamak için çalışıyorlar. Asgari ücret alanları düşünemiyorum bile. Maaşından fazla kira istiyorlar. Adam evinin karşındaki dükkana giderek işe girse bile oradaki evi tutamıyor. Sadece Türkiye’de de böyle değil, her ülke böyle. Stockholm, New York ve İstanbul gibi yerlerdeki kiralar tam bir facia. Yaşayan ya erkek/kız arkadaş buluyor ya da arkadaşı ile kalıyor.

Memur veya mühendis olsanız bile gelirinizin yarısından fazlasının kiraya gitmesi tam bir saçmalık. İnsanlar resmen sadece konaklamak için çalışıyorlar. Asgari ücret alanları düşünemiyorum bile. Maaşından fazla kira istiyorlar. Adam evinin karşındaki dükkana giderek işe girse bile oradaki evi tutamıyor. Sadece Türkiye'de de böyle değil, her ülke böyle. Stockholm ve İstanbul gibi yerlerdeki kiralar tam bir facia. Yaşayan ya erkek/kız arkadaş buluyor ya da arkadaşı ile kalıyor.

İstanbul gibi bir şehirde ev sahibi olmadan yaşamak lüks bir durum artık ne yazık ki.