Bütçe
7.000-8.000 TL

Sir Yılmaz

Başarılı
Evde 7/24 çalışacak, dışarıdan erişime açacağım düşük güç tüketimli ve gürültülü olmayan bir sunucu kurmak istiyorum. Docker üzerinde kişisel projelerimi ve çeşitli servisleri çalıştıracağım. Küçük ve zarif duran bir cihaz arıyorum. En büyük önceliğim sessizlik, mümkünse fansız ya da hiç ses çıkarmayacak bir şey olması lazım çünkü odamda duracak ve odam biraz küçük. Elimde 500gb sata ssd var, bunu sistemin içinde değerlendirmek istiyorum o yüzden buna uygun olursa iyi olur. İkinci el temiz cihazlara da bakabilirim. Bütçem maksimum 7-8 bin TL civarı. Bu boyutlarda, hem ssd'yi içine alacak hem de sessiz çalışacak ama performansı da çok zayıf olmayan ne önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler.

Hocam, merak ettim. Normal HDD var, WD Ultrastar var. O anlamda demek istedim. Evet, çok pahalı ama SATA SSD nereye kadar dayanabilir? @Recep Baltaş abinin SSD ölüm testi var. Sağlık sıfır, çalışmaya devam ediyor. Siz o videoyu bilirsiniz zaten. 5 PB veri yazılmasına rağmen ölmedi.

Recep abinin yaptığı SSD kadar dayanır mı orası meçhul.

Hocam, merak ettim. Normal HDD var, WD Ultrastar var. O anlamda demek istedim. Evet, çok pahalı ama SATA SSD nereye kadar dayanabilir? @Recep Baltaş abinin SSD ölüm testi var. Sağlık sıfır, çalışmaya devam ediyor. Siz o videoyu bilirsiniz zaten. 5 PB veri yazılmasına rağmen ölmedi.

Recep abinin yaptığı SSD kadar dayanır mı orası meçhul.
Recep Baltaş'ın yaptığı test başka. Ev sunucusu olarak o sınıra ulaşmanız imkansız. Kronik sorunlu bir SSD'niz yok ise tabii. Crucial marka 240 GB SATA SSD kullanıyorum DDR3 sistemimde, günde 8-9 saat açık şekilde 4-5 yıl kullandım. Sağlığı %80 üstünde.

Recep Baltaş'ın yaptığı test başka. Ev sunucusu olarak o sınıra ulaşmanız imkansız. Kronik sorunlu bir SSD'niz yok ise tabii. Crucial marka 240 GB SATA SSD kullanıyorum DDR3 sistemimde, günde 8-9 saat açık şekilde 4-5 yıl kullandım. Sağlığı %80 üstünde.
Bende de HDD var. Benim HDD tam olarak 9995 saat olmuş. Daha yeni gibi. Umarım bir şey olmaz. Bende AMD Athlon II X2 260 var ve hala bozulmadı.