Benimki de canavar gibi, dakika başı saldırıp veterinerde ve başkalarının yanında suspus oluyor. Genelde sert ısırdıktan sonra yara kısmında hafif şişlik oluyor fakat hiç sararma olduğunu görmedim veya duymadım. Kuduzdan ve başka hastalıklardan ziyade damara gelmiş olabilir. Doktor yerine veterinere sorsaydınız bence daha iyi olurdu, onlar daha net cevap verirler gibi duruyor.

Dün şişlik kızarıklık vardı sabah uyanınca şişlik geçmedi fotoğraftaki gibi olduğunu görünce acile gittim doktora da gösterdim bir şey demedi sadece 4 doz kuduz takvimi yazıp ice press yapmaya devam etmemi söyledi

Dosya Ekleri

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    17,1 KB · Görüntüleme: 66
Dün şişlik kızarıklık vardı sabah uyanınca şişlik geçmedi fotoğraftaki gibi olduğunu görünce acile gittim doktora da gösterdim bir şey demedi sadece 4 doz kuduz takvimi yazıp ice press yapmaya devam etmemi söyledi
Şu zamana kadar ailecek onlarca kez pençe yemişimizdir, şahsen bu tür şişliği ilk kez görüyorum. Hiç kabuk bağlamamıştı pencelediği veya ısırdığı zaman. Benim bahsettiğim şişlikte biraz çirkin bir örnek olacak ama başka nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Sanki deriye solucan girmiş gibi hafif bir şişlik. Hastalıkları tam bilmediğim için net konuşamıyorum ama bana normal gelmedi açıkçası bu şişlik. Belirli aralıklarla buzla bastırmaya devam edin, geçmezse ona göre farklı olasılıkları da düşünmek lazım.

Şu zamana kadar ailecek onlarca kez pençe yemişimizdir, şahsen bu tür şişliği ilk kez görüyorum. Hiç kabuk bağlamamıştı pencelediği veya ısırdığı zaman. Benim bahsettiğim şişlik de biraz çirkin bir örnek olacak ama başka nasıl anlatabilirim bilmiyorum. Sanki deriye solucan girmiş gibi hafif bir şişlik. Hastalıkları tam bilmediğim için net konuşamıyorum ama bana normal gelmedi açıkçası bu şişlik. Belirli aralıklarla buzla bastırmaya devam edin, geçmezse ona göre farklı olasılıkları da düşünmek lazım.
şu an zaten parmağımın orta kısmından yukarısı işte komple şiş bükemiyorum tetik parmağımı acile de gittim doktor görmesine rağmen bişey de demedi ilk kapıdan girince gösterdim sordum aşı yapıldıktan sonra çıkarken de gösterdim sordum yani bişey demedi anlamadım

şu an zaten parmağımın orta kısmından yukarısı işte komple şiş bükemiyorum tetik parmağımı acile de gittim doktor görmesine rağmen bişey de demedi ilk kapıdan girince gösterdim sordum aşı yapıldıktan sonra çıkarken de gösterdim sordum yani bişey demedi anlamadım
İltihap kapmış olabilirsiniz, buzla bastırmaya devam ettikten sonra şişlik geçmezse enfeksiyon kapmış olmanız olası. Doktor gerçekten ilgilenip bir şey olmaz deseydi bir şey demek bizim haddimize olmazdı ama pek ilgilenmişe benzemiyor. Duruma bağlı yeniden gitmenizde fayda var.

İltihap kapmış olabilirsiniz, buzla bastırmaya devam ettikten sonra şişlik geçmezse enfeksiyon kapmış olmanız olası. Doktor gerçekten ilgilenip bir şey olmaz deseydi bir şey demek bizim haddimize olmazdı ama pek ilgilenmişe benzemiyor. Duruma bağlı yeniden gitmenizde fayda var.

Bir gün beklesem mi tekrar acile mi gideyim ya da randevulu hangi bölüme gideyim?

Bir gün beklesem mi tekrar acile mi gideyim ya da randevulu hangi bölüme gideyim?
Gidebildiğiniz en erken zamanda gitmenizde fayda var. Sağlık bu, riske atmamak lazım. Geçen kalbim ağrıyordu, her zamanki kas ağrısı diye geçiştirip uyursam geçer dedim aileme. Annemler beni dinlemedi tabii ve ambulans çağırdılar. Ciğerim sönmüş. Ne kadar erken fark edilirse o kadar iyi olduğunu ve geç kalsaydım bayılacağımı vs. söylemişti doktor.

G

Gidebildiğiniz en erken zamanda gitmenizde fayda var. Sağlık bu, riske atmamak lazım. Geçen kalbim ağrıyordu, her zamanki kas ağrısı diye geçiştirip uyursam geçer dedim aileme. Annemler beni dinlemedi tabii ve ambulans çağırdılar. Ciğerim sönmüş. Ne kadar erken fark edilirse o kadar iyi olduğunu ve geç kalsaydım bayılacağımı vs. söylemişti doktor.

Geçmiş olsun yaşadığın hastalık için acil servis olduğu için travma servisi ana baba günü gibiydi ben de ilgilendiklerini düşünmüyorum çünkü tetik parmağım şiş kızarıklık var fotoğraftaki gibi iki yerde sarılık var ona rağmen sadece iğne yapıp ice press önerisinde bulundu gönderdi bakayım durumuma göre

Dün şişlik kızarıklık vardı sabah uyanınca şişlik geçmedi fotoğraftaki gibi olduğunu görünce acile gittim doktora da gösterdim bir şey demedi sadece 4 doz kuduz takvimi yazıp ice press yapmaya devam etmemi söyledi.

Kedim ilk geldiği zamanlar her yerim ısırık ve tırmıktı, bu tarz bir şişlik olmadı bende ama kuduz olduğunu düşünmüyorum.

Başlıkta belirttiğim üzere 1 senedir evcil cins kedim var bütün aşıları tam (kuduz, karma, iç-dış parazit) her günü geldiğinde de aksatmadan götürüyorum. Dün iç dış aşısı için götürdüğüm de veterineri sevmez evde melek gibiyken orada canavara dönüşüyor aşı esnasında parmağımı ısırdı kanatacak düzeyde. Sabaha geçer dedim sabah kalkınca şişlik geçmedi ısırdığı bölgeler sarardığı için acile gittim ev kedisi olsa bile kuduz aşısı yapıyoruz dedi 4 doz aşı takvimi yazdı parmağım içinde ice press yapmaya devam et dediler gönderdiler. Orada sormayı unuttum 24 saat geçti aşı için sizce bulaşır mı?
Sokakta gördüğüm her kediyi seviyorum ve hepsinden dayak yiyorum şu ana kadar bir şey olmadı. Ev kedisinden de bir şey olacağını sanmam.