Evde el büyüklüğünde hamam böceği çıktı ne yapmalıyım?

Öküz

Uzman
Büyük sıkıntıdayım mevzuyu yazarken bile tüylerin diken diken oluyor. Sokakta ölüsünü görsem yolu değiştiriyorum bu kadar büyüğü nereden nasıl girer anlamak mümkün değil. Kısaca anlatayım evin şekli şöyle;

Pencerelerde sineklik var girmesi imkansız. Tuvaletin kapısı pimapen boşluk sıfır oradan da çıksa dahi içeri geçemez. Bu hamam böceği nereden çıkmış olabilir? Böyle sayıları fazla değil 1 tane 1 tane çıkıyor ama büyük çıkıyor geçen hafta ilk kez gördüm kuş sandım koşmaya başlayınca çığlık atıp içeri kaçtım bizimkiler halletti şimdi yarım saat önce tekrar gördüm mutfakta tam ortada halının üstünde yine dev gibi. Nereden nasıl geliyor olabilir çöpleri de dolunca dökerim hep. Şu an resimde gözükmeyen en dip odadayım evin sağ yarısını kullanamıyorum ne yapmak lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ilk oncelikle yuh, evde hamam boceklerinin uredigi yer mi var acaba? Evinizi kesinlikle ilaclatin/dezenfekte edin, evde hicbir sey olmasa bile en azindan kafaniz rahat eder (lutfen sadece oneri olarak dikkate al).
Ikinci olarak ise birkac ornegini alin genetik muhendisi birine goturun. Hayatimda serce parmagim kadar hamam bocegi gormusumdur en fazla, el kadar ne demek? Mutasyonlu mu o?
Ucuncu olarak guvenilir bir ebeveyne dediklernizi aktarin. Onlar halleder.

Buzdolabı arkasını kontrol ettiniz mi?
Halının ortasından gider boruları ile buzdolabının arasında bir yere kaçtığını gördüm. Şuan mutfağa giremiyorum zaten görünce ruhum bedenimi terk ediyordu pedere söyledim ama aradı bulamadı. Bulamayınca da sinirlendi Tekrar söylemek istemiyorum.

Mutasyonlu mu o?
Vallahi bunu yazdın ya okurken o olay aklıma geliyor elimde olsa gezegenden ayrılacağım. Dediğim gibi bi geçen hafta gördüm bir de şimdi daha önce görmemiştim parmakları sayma, elin avuç içi boyutunda ufak serçe gibiydi uçsa en yakın camdan aşağı atardım kendimi.

Evinizi kesinlikle ilaclatin/dezenfekte edin, evde hicbir sey olmasa bile en azindan kafaniz rahat eder
Eğer yuva yapmış ve yumurtlamışsa orayı imha etmek gerekmez mi? Direkt ilaçlatsak ölmezse bu sefer bize sıkıntı mutfak çünkü yemek yediğimiz yer. Doğal yollarda haşere uzaklaştırma falan varsa onları denemek isterdim.

Buzdolabı motorunun arkası sıcak oluyor orada ben birkaç tane yakalamıştım.

Buzdolabı motorunun arkası sıcak oluyor orada ben birkaç tane yakalamıştım.
Kontrol ettireyim başkasına ama oraya nasıl girmiş ki? Yani hadi girdi diyelim bu kadar kısa sürede bu kadar büyüyemez bir geçen hafta bir bugün benim merak ettiğim eğer buzdolabının arkasına yuva yapmışsa nereden oraya gelmiş? Sineklikleri açık bırakmıyoruz kapıları da. Hani nereden geldi? Nasıl kalıcı olarak uzaklaşırlar?

Ya inanın bunu ben de sorguluyorum. Eve o kadar ilaç yaptık, her yer kapalı gene böcek çıkıyor.

Resmini çekebilme şansınız varsa çok iyi olur. Onun dışında mutfakta dolapların altında falan ürüyor olabilirler. Ama o kadar büyük bir tür dolapta veya altında olsa görürsünüz diye düşünüyorum.

Merhaba,

Evi ilaçlatmak geçici bir çözüm. 2-3 hafta sonra yine böcekler çıkmaya devam edecektir. Maddi durumunuz iyiyse sürekli yapmanız gerekiyor.

Sorunu kökten çözmek için bunların yuvaladığı yeri bulmanız lazım. Genellikle binanın bodrum katlarında oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…