Evdekiler CAT6 kablosundan rahatsız oluyorlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan termalmacun
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 538
  • Etiketler Etiketler
    cat6
Adamda flat mı var? Yazmış mı?
Konu sahibinde olup olmamasından nerede bahsettim? "Halının altından kablo mu geçer güzel kardeşim? Estetik olarak güzel durmamasını geçtim, yerde olmaması gereken türden bir kablo. Ezilir, büzülür." şeklinde genelleme yapmışsınız, her durumda geçerli olmadığını belirtmek için yazdım.

Son düzenleme:
Mahalledeki elektrikçilerde rahatlıkla istediğin uzunlukta yaptırabilirsin. Kapı kenarlarından ve süpürgeliklerin hemen üzerinden kabloyu geçirerek bilgisayara ulaştırabilirsin. Bu şekilde tepki göstermeleri esasında normal çünkü yapılan iş çok güzel değil işin açığı Bütçe yeterliyse ince kablo kanalı alarak ve kendine göre keserek rahatlıkla sade ve düzenli durmasını sağlayabilirsin. Öyle süpürgelik söküp ya da duvar delip geçirmene gerek yok. Dolaştırdığın için kablo maliyeti birazcık artacak ama ilerleyen dönemlerde kablonun hepsini kaybetmekten ya da direkt kablonun bir sinirle kopartılıp dışarı fırlatılmasından iyidir

Tamam da konu sahibi "flat kablo var, halının altından geçirdim." dememiş ki? Belli ki normal CAT6 kullanıyor.
Tamam benim dediğimin konu sahibiyle hiçbir alakası yok zaten. Söylediğiniz söz genelleme yapılmış bir söz; konu sahibi flat olmadığını da belirtmemiş, flat ise dediğiniz söz yanlış, buna ne demeli?

Saçmalama veya yanlış fikir belirtmekle alaklı hiçbir durum yok. Söylediğim gayet mantıklı ve doğru. Kablo türlerini biliyorsanız ve flatın dar ve ince yerlerden geçmesi, ezilmemesi için tasarlandığını biliyorsanız o genellemeyi yapmamanız gerekirdi.

Çok seviyorsunuz valla millete bir şeyler öğretmeyi.
Evet; yanlışları düzeltmeyi, eksik tamamlamayı, doğru bilgiyi yaymayı severim.

Genelleme durumu yok, kablo türü belirtmediği için spesifik anlamda bir yorum yapmam gerekiyordu. Ben de bu yorumu yaptım. Bunu bilmiyor kadar zeki olmaman inan benim sorunum değil.

Ortada bir genelleme yok, ortada bir bilgi yok, dolaylı yoldan en normal olan CAT6 tipini söylemek zorundayım.

Evet; yanlışları düzeltmeyi, eksik tamamlamayı, doğru bilgiyi yaymayı severim.
Anlıyorum, işimde başarılı ve kendi işime genel anlamda bakan birisi olarak bu gibi dertlerim olmuyor, hayatta başarılar dilerim umarım bu başarıyı elde edersin ve böyle şeylerle uğraşmazsın.

Ayrıca ek bir bilgi vereyim, flat CAT6 tipi kablo bile tam koruma sağlamıyor. Özellikle üstüne bindirilen yüklerde öyle %100 koruma sağladığı falan yok.

Döndürme açısını da normal CAT6 tipine nazaran neredeyse hiç veremediğin için öyle niş yerlerde kullanılıyor ki bu kablo, bilmediğin için söylüyorum.

Yıllardır yaptığım işte, tüm tesisatı duvar yüksekliğinde, kablo tutucu ve kanalla montajını yaparız. En güvenilir ve ideali budur. Zaten projelerde bunu önerir, en son flat döşediğim firma bina projesi özel olarak kabloların alttan geçilmesini sağlayacak bir kanal yaptıkları için olmuştu, bildiğin yerin altı. Ayağını bastığın yer değil.

Son düzenleme:
Yaklaşık 8 yıldır cat6 kablosunun 1 metrelik kısmı halının altından (geri kalan da duvar kenarından) geçiyor kablonun dış kısmı tamamen soyulup ezilmiş durumda fakat içerisindeki kabloların kaplamasında herhangi bir soyulma durumu yok. (round cable)

Son düzenleme:
Hepinize önerileriniz ve görüşleriniz için teşekkür ederim, kablo kanalı kullanmaya karar verdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…