conogeuse

Başarılı
Merhaba. TT 1000MBPS paketini kullanmaktayım. Modemden çıkan sarı kablo ile internete bağlanınca testte 800-900 Mbps hızları alıyorum. Bugün 25 metre CAT6 kablo aldım. Bu kabloyu bilgisayara takınca maksimum 10 Mbps hız alabilmekteyim. Aygıt yöneticisi>ağ bağdaştırıcıları>özelliklerden hız&ikili kısmı otomatik seçili, 1Gbps ve 100 Mbps yapınca internete erişim yok diyor. Sadece 10 Mbps seçili iken bilgisayar ağı tanıyor ve internete girebiliyorum. Kablo yanlış mı yoksa başka bir çözümü olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çarşı tarzı bir yerden aldıysanız yüksek ihtimalle bozuktur. Geri götürüp iade alın. Esnaflar çok yapıyor bunu. Envai çeşit kabloda başıma geldi aynısı.

Kabloda bir eziklik sorun olabilir mi ?
Yok hocam santim santim kontrol ettim ezik göçük vs yok :D

Çarşı tarzı bir yerden aldıysanız yüksek ihtimalle bozuktur. Geri götürüp iade alın. Esnaflar çok yapıyor bunu. Envai çeşit kabloda başıma geldi aynısı.
Elektrikçiden satın aldım yani ama başka nerden temin edeceğiz bunu internetten almaya kalksak doğrusunu gönderecekleri ne malum? Elden alırken bile böyle yapıyorlarsa

Söz konusu kablo hâlâ elinizdeyse tekrardan RJ45 uç çaktırmayı deneyin. Aldığınız yere götürdüğünüzde kendi ürünleri hatalı olduğu için ücret talep etmeden yapmasını beklerim.