İki farklı bankadan toplamda 1 milyon kredi çektim. Önce Japonya, sonra Avustralya'da kız arkadaşımla tatil yaptık. Kredi borcumu ailem ödüyor. Biteceği tarihi 2026 kasım dedim ama bitiş tarihi Haziran 2027'de. Babam da araba değiştirme planı yapmış. Kasım'dan sonra değiştirecekmiş annemin dediğine göre ama benim borcum kasım'da bitmiyor.:)bakalım kasımdan sonra ne olacak.
Kıza ilerdeki kocasının yapamayacağı tatili yaptırmışsın. Teşekkürünü filan etmiştir umarım.

Hayatın hakkında tavsiyede bulunmak haddime değil de bence partnerini bir düşün.

Son düzenleme:
Babama limiti zor alıyor, kredi notu çok yüksek. Öğrenci adama sürekli geliri yoksa nasıl alıyor merak ettim gerçekten.
Artık orasını ben de bilemiyorum ama alan alıyor; artık nasıl alıyor, bilemiyorum. Öylesi çok var, çoğu arkadaşımın geliri yok ama yüksek kredi kartı limitleri var. Artık neye göre işliyor, bilemiyorum.

En azından bir iki bir şey yazmasını bekledim.

Ben de bekledim ama bilerek yazmıyor sanırım. Başka bir konuda mesaj attığını gördüm de, kendisine ben sormuştum. Sanırım söylediğine pişman ettiniz. 😂😂

Artık orasını ben de bilemiyorum ama alan alıyor; artık nasıl alıyor, bilemiyorum. Öylesi çok var, çoğu arkadaşımın geliri yok ama yüksek kredi kartı limitleri var. Artık neye göre işliyor, bilemiyorum.

Ben de bekledim ama bilerek yazmıyor sanırım. Başka bir konuda mesaj attığını gördüm de, kendisine ben sormuştum. Sanırım söylediğine pişman ettiniz. 😂😂

Başka açıklarını da anlatsa daha çok pişman ederim. Yani hatta ben değil birkaç üye bile bana katılır. Öyle bir pişman ederim ki forumdan üyeliğini bile siler yani o derece. :D

Bunu daha önceki forum dünyası çatısı altında yapmışlığım var yalan yok. Ama hak edene yaparım, yapmayana değil.

Başka açıklarını da anlatsa daha çok pişman ederim. Yani hatta ben değil birkaç üye bile bana katılır. Öyle bir pişman ederim ki forumdan üyeliğini bile siler yani o derece. :D

Bunu daha önceki forum dünyası çatısı altında yapmışlığım var yalan yok. Ama hak edene yaparım, yapmayana değil.

Vallahi çok iyi yazıyorsunuz ya, resmen yırtıcı ve vahşice girişmişsiniz olaya, ahahaha. Helal olsun, okudum zaten, gayet güzel döşemişsiniz. 😄

Ben mesela olaylara tek taraftan bakan biri değilim. Empati yapmayı severim, her açıdan değerlendirmeye çalışırım. Bir tartışmada ya da olayda hemen "kesin suçlu budur" demem. Karşı tarafın da ne yaşadığını, neden öyle davrandığını anlamaya çalışırım. Ama bu arkadaşın olayına baktığım zaman gerçekten savunulacak pek bir taraf göremedim. Ne kadar farklı açıdan düşünmeye çalışsam da yaptığı hareketler bana mantıklı gelmedi.

Hatta aklıma bir şey geldi. Eğer ailesi gerçekten çok zenginse, milyon lira onlar için çerez parası gibiyse, o zaman "tamam, adamın maddi durumu çok iyi, belki o yüzden bu kadar rahat davranıyor" derdim. Ama kendi anlattıklarından öyle bir tablo çıkmıyor. Kendisi babası araba almak için para biriktirdiğini söylüyor, hatta "evden kovabilirler" gibi şüphesi var. Bu da bana maddi durumlarının öyle sınırsız olmadığını gösteriyor. Yani ortada öyle "para benim için önemli değil" diyecek bir durum da yok bence.

O yüzden yaptığı harcamalar bana normal gelmedi. Özellikle tatilde kıza yedirmiş, içirmiş, gezdirmiş, masrafların çoğunu üstlenmiş gibi duruyor. Kız da açıkçası bu durumu gayet güzel değerlendirmiş gibi hissettirdi bana. Elbette dışarıdan yüzde yüz bilemeyiz ama anlatılanlardan çıkan izlenim bu. Ayrıldıktan sonra o harcanan paraları geri gönderir mi? Tabii ki hayır. Böyle şeyler geri dönmüyor maalesef.

İşin komik tarafı da şu; gelecekte evleneceği kocası bile belki ona bu kadar tatil yaptırmayacak, bu kadar yedirip içirmeyecek. Adam resmen kısa sürede kocanın yıllarca yapacağı şeyi yapmış gibi olmuş. O yüzden ben olaya empatiyle yaklaşmaya çalışsam bile bu durumda "adam tamamen haklı" diyemiyorum. Bankanın parasını bu kadar zorlaması hoş değil. Bir ilişkide elbette karşı tarafa jest yapılır, hediye alınır, tatile gidilir ama bunun da bir dengesi olur. İnsan önce kendi maddi durumunu düşünmeli. Sonradan pişman olacağı kadar büyük harcamalar yapıp, ilişki bitince de "keşke yapmasaydım" demenin de bir anlamı kalmamış oluyor. Ha belki pişman değildir, belki yine olsa yine yaparım, diyebilir.

Orasını bilemem.