orlev

Çalışkan
Merhaba,

Reelslerde bir nakarat gördüm. Hikayeden adamlar şöyle bir kuple yazmış;

Karanlığım derinden,
Geçemedi teninden
Aman,
Güneşimsin.
Sensiz var olamam.

Karanlığım derinden,
Geçemedi teninden,
Aman
Güzelimsin,
Eve dönmek gibisin

Ben de bu nakarata kendi hayatımdan bazı şeyleri çok benzettim, kalpten dökülen cümlelerle şarkıyı şekilde tamamladım;
Eve dönmek gibisin.

Sokaklar sessiz, şehir çok kalabalık
İçimde bir yerde bir cümle asılı kaldı
Adımlarım hep sana doğru ama yollar hep eksik
Dünyanın gürültüsü kalbimde yankılandı
Gözlerimi kapatsam, sadece senin sesin...

Karanlığım derinden,
Geçemedim teninden,
Aman,
Güneşimsin.

Zamanın eli sert, dokunduğu her yer yara
Bir sığınak aradım şu koca fırtınada
Senin yanın; hem limanım hem de gökyüzüm
Kimse bilmez, ben sende buldum kendimi
Yorulmuşken yollarda, duruldum dizlerinde...

Karanlığım derinden
Geçemedi teninden
Aman güzelimsin,
Eve dönmek gibisin.

Dışarısı soğuk, dışarısı yabancı
Senden uzağa düşersem her yer acı
Kapıyı çaldığım an biter bu sancı
Çünkü sen,
Benim tek sokağımsın.

Eve dönmek gibisin...
Geçemedim teninden...
Güneşimsin...

Sonra ben bu sözleri çok beğendim.
Lofi, melankolik pop, Slow rock olarak denedim en güzeli bu oldu.
Şarkı;

Yorumlarınızı bekliyorum.

@Sıla buralarda da varız 😆

Son düzenleme:
Çok iyi olmuş elinize sağlık. Çok detaylı bilmemekle beraber ben de birkaç kez Suno'da küçükken yazdığım şiirler ve şarkılar üzerine çalışmıştım. Verse 1, Verse 2 ve Chorus olarak 3 aşamalı kodlarla yapmıştım ben. Siz nasıl yaptınız? 🙏😇

Çok iyi olmuş elinize sağlık. Çok detaylı bilmemekle beraber ben de birkaç kez Suno'da küçükken yazdığım şiirler ve şarkılar üzerine çalışmıştım. Verse 1, Verse 2 ve Chorus olarak 3 aşamalı kodlarla yapmıştım ben. Siz nasıl yaptınız? 🙏😇
Şarkı'nın Yapısı, Stili çok uyumlu olması gerekiyor. yazsam sabaha kadar bitmez. bu konuyu yapay zeka sana çok iyi açıklar hızlı şekilde.

Ben basit olarak şunu diyeyim;
başlangıçta intro istiyorsan [Intro],
Girişte akustik gitar tıngırdatsın istiyosan da
[Acoustic Gitar Intro]
mesela ilk verse duygulu olması gerekiyorsa;
[Verse1]
[emotional vocal]
gibi gibi.

stil olarak ise;

[Ana Tarz], [Alt Tarz veya Vibe], [Öne Çıkan Enstrümanlar], [Tempo/BPM], [Vokal Karakteri]

Örnek: Tech house, minimal techno, punchy kick drum, 126 BPM, dark male vocal.

Doğrudan sanatçı adı yazmayın (sistem telif nedeniyle filtreler). Sanatçının tarzını kelimelerle tarif edin (Örn: Daft Punk yerine French house, vocoder, analog synths)

Türkçe yazma ama bazen anlaşılmıyor türkçe yazarsan. ChatGPT, Gemini AI'lardan yardım alman çok işine yarayabilir.

Şarkı'nın Yapısı, Stili çok uyumlu olması gerekiyor. yazsam sabaha kadar bitmez. bu konuyu yapay zeka sana çok iyi açıklar hızlı şekilde.

Ben basit olarak şunu diyeyim;
başlangıçta intro istiyorsan [Intro],
Girişte akustik gitar tıngırdatsın istiyosan da
[Acoustic Gitar Intro]
mesela ilk verse duygulu olması gerekiyorsa;
[Verse1]
[emotional vocal]
gibi gibi.

stil olarak ise;

[Ana Tarz], [Alt Tarz veya Vibe], [Öne Çıkan Enstrümanlar], [Tempo/BPM], [Vokal Karakteri]

Örnek: Tech house, minimal techno, punchy kick drum, 126 BPM, dark male vocal.

Doğrudan sanatçı adı yazmayın (sistem telif nedeniyle filtreler). Sanatçının tarzını kelimelerle tarif edin (Örn: Daft Punk yerine French house, vocoder, analog synths)

Türkçe yazma ama bazen anlaşılmıyor türkçe yazarsan. ChatGPT, Gemini AI'lardan yardım alman çok işine yarayabilir.
Evet ben zaten Gemini'dan destek alarak yaptırdım hep. O kodları da ona tarif ediyorum benim istediğim şekle uygun olarak veriyor. Çok ilginç karışımlar istiyorum. Mesela Manifest, Semicenk ile Arabesk tarzını birleştiriyorum. Ortaya ilginç şeyler çıkıyor. 😄

Evet ben zaten Gemini'dan destek alarak yaptırdım hep. O kodları da ona tarif ediyorum benim istediğim şekle uygun olarak veriyor. Çok ilginç karışımlar istiyorum. Mesela Manifest, Semicenk ile Arabesk tarzını birleştiriyorum. Ortaya ilginç şeyler çıkıyor. 😄
sen de abartıyormuşsun hahahah
yeni tür icat edersin belki devam böyle 😄