Evleneceğiniz kadının yemek yapması önemli mi?

Yemek konusu?

• Oy verenlerin toplamı
    50
Evet. Yillarca annemin nefis yemekleri ile yasamisim, hem de annem ayriyeten calisiyor olmasina ragmen. Evlenince ac kalacaksam veya ogrenci gibi her gun makarna yiyeceksem veya gidip disaridan soyleyeceksem evlenmem daha iyi. Ha yemek yapamiyordur ama yapmak istiyordur, sikinti yok. Birlikte ogreniriz ama yapmak istememek buyuk sikinti. Hele ki calismiyorsa. Ben sabahin korunde cikip aksam geleyim, orada calisayim para getireyim, eve gelince ac kalayim oyle mi? Kusura bakmayin. Hanim da calisiyor olursa o zaman musamma gosterilebilir ama yine de benden iki saat bile once geliyorsa eve, yapmali yemegi. En azindan baslamis olsun yani. Haftasonuydu, ise gitmedigim nadir gunlerdi, hanimin hastlaigiydi, yorgunluguydu derken ben de yaparim sorun yok ama herkes sorumlulugunu bilsin. Ben aksama kadar o eve para girsin diye calisip o evin yemek malzemesini aliyorsam o da bir zahmet hazir alinmis malzeme ile yemegi hazirlasin. Annem hem malzemeyi kendi aliyor hem de yemegi kendi hazirliyor. Babam da yorgun degilse veya o gun ise gitmediyse yardim ediyor ve bazen direkt kendisi hazirliyor. Denge denen bir sey var.

Duruma göre değişir. İki taraf da çalışıyordur, işten yorgun geliniyordur, o zaman ev işleriyle birlikte yemekleri de birlikte seve seve yaparım. Üşengeç durumdaysak, vakit harcamak istemiyorsak dışarıdan söyleriz ya da yemek için dışarı çıkarız. Daha önce birlikte yaşadığım kız arkadaşımla durumumuz böyleydi, haftada en fazla 2-3 defa birlikte yemek yapıp geri kalan günlerde yemeği dışarıdan hallediyorduk. Ev işlerini de birlikte yapıyorduk.

Eğer ben çalışıyorsam ve evlendiğim kişi çalışmıyorsa o zaman bazı şeyleri yapmasını beklerim. Bir kişi geçimi sağlıyorsa ve evde duran başka biri varsa kesinlikle evdeki kişinin (cinsiyet önemli değil) bazı şeyleri yapması gerektiğini düşünüyorum. Eşim evde dururken ve ben çalışıyorken hâlâ bana ev işlerini kilitlemeye çalışıyorsa ve yemekleri de yapmam için uğraşıyorsa sorun çıkarırım. Bazen üşengeçlik olabilir, yemek yaparken bir sorun yaşanmış olabilir, hastalık ya da yorgunluk gibi şeyler olabilir o zaman dışarıdan halledip geçerim ama bu alışkanlık halindeyse sıkıntı var demektir. Zaten bir şeyleri bu kadar basit bir mantık süzgecinden geçiremeyecek biriyle de evlenmem.

Elimin lezzeti yok. O yüzden önemli. Yoksa "kadının görevi" olduğunu düşünmüyorum.

Bu devirde evlenmek zor ve imkansız olduğu için kendimiz öğrensek iyi olur .

Aslında sorun yemek yapmak değil de, bir şeyler paylaşmak, onun değeri ölçülemez (tabii birlikte yapmayı kast ediyorum) ama zaten o yakınlık yoksa kadın "aşçı" konumunda olur bu da kötü bir durum.

Eğer ikimiz de çalışıyorsak ki muhtemelen öyle olacak, beraber yaparız iş bölümü ile ve ben de hazırlarım gocunmam.

Yalnız tek ben çalışıyorsam, eve geldiğimde yemeğimin olmasını isterim.

Birlikte yapılır vs. o başka mevzu. Ama kendisi çıkıp "Ben yemek ile uğraşmam.", "öğrenmeme gerek yok" diyorsa sıkıntı. Zaten böyle biriyle ben o raddeye gelmemişimdir de.

Biraz detaylı bir yorum yapacağım ama
Bence günümüz ilişkilerinde birbirini sevip gerçek tutkuyla ve aşkla evlenmek zor şu an benim 19 yaşında sevgilim var ben 24 yaşındayım 10 aydır çıkıyoruz ikimiz de aynı şehirde oturuyoruz ve kızı 2 senedir tanıyorum 10 aydır çıkıyoruz her yemeği de yapıyor evlenmeyi düşünüyoruz ama çok sık kavga ediyoruz sabahlara kadar 4 ay boyunca kavga etmişizdir abartmıyorum ama bazı dönemler bana çok soğuk davranıyor bende kendimi geri çekince düzeliyor evleneceğiniz kadının yemek yapması ve dengesiz olmaması çok önemli yoksa hayatınız kabusa döner.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…