Evren için yaptıklarımızın ne önemi var?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tear
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 564

tear

Üstün
Makaleler
34

Evrenin genişliğine kıyasla bizler küçücük ve önemsiziz. Biz yıldızlar ve gezegenlerden oluşan bir denizde sadece birer zerreyiz ve varlığımız zamanın tarihinde bir parıltıdan başka bir şey değil. Yaptığımız hiçbir şeyin büyük şemada gerçekten önemi yok.

Bizler sadece kovadaki bir damlayız ve evren biz gittikten çok sonra da varlığını sürdürecek.

Başarılı olsak da olmasak da, dünya biz gittikten çok sonra bile dönmeye, gelişmeye, değişmeye ve var olmaya devam edecek. Hayatta tek bir kural veya yol dizisi, garantili bir sonuç ve önceden belirlenmiş bir kader yoktur. Her birimizin kendine özgü bir yolculuğu var ve kendi seçimlerimizi ve kararlarımızı veriyoruz, ancak sonuçta bunun pek önemi yok.

Başarımız ya da başarısızlığımız dünyanın gidişatını belirlemez, yalnızca kendi kişisel yolculuğumuzu etkiler.

Bu bakış açısıyla yaşarsak hayatımızın bir anlamı kalmaz ki, renksizleşir. Tamam, mantıken doğru söylemler fakat önemli olan kendi "küçük evrenlerimiz." Bizi mutlu eden de üzen de bu küçük evrenlerimizde yaşadıklarımız.

Evren benim yaptıklarımdan etkilenmeyecek diye bir şey yapmayayım mı, ne anlamı kalır yaşamamın o zaman? Bu yazdıklarınızı okudum ve yorum yapıyorum mesela ve sonucunda mutlu oldum. Benim için önemli olan bu. Çevremdeki insanlar beni etkilesin ve ben de onları etkileyeyim, bu bana yeter.

Her birimizin kendine özgü bir yolculuğu var ve kendi seçimlerimizi ve kararlarımızı veriyoruz, ancak sonuçta bunun pek önemi yok.

Sözün özü: Bakış açısına göre önemi gayet de olabiliyor.

Tabii bazı şeyleri yapmak zorundayız kendi küçük dünyalarımız için bazı şeyleri yapmalıyız ama yaptığımız yanlışların ve doğruların evrene bir katkısı olmadığını unutmamalıyız.

Neden ki, unutursak ne olur?
Bu da apayrı bir paradoks işte, sonucta evrende pekte önemimiz yok. Her seyden farkli bir soru çıkıyor ve çözüm bulabilmek mümkün değil... Hakikat arayisimizdaki yolun sonu gorunmezken...

Neden ki, unutursak ne olur?

On binlerce insan kendi hayatında yaptığı küçük yanlışları dünyanın sonu gibi görüyor ve bazıları canına kıyıyor oysa yaşadığı olayların bu koca evrene bir etkisi yok.

On binlerce insan kendi hayatında yaptığı küçük yanlışları dünyanın sonu gibi görüyor ve bazıları canına kıyıyor oysa yaşadığı olayların bu koca evrene bir etkisi yok.

Kaldı ki kendi dünyalarına etkisi var. Sonunun geldiğini düşündükleri şey de kendi dünyalarıdır tahminimce. "Evrene etkim yok." gibi bir düşünceyle hareket ettiğini ve böylece yanlışlarından etkilenmeyebileceğini düşünmüyorum çoğu insanın, yanılıyor da olabilirim tabii. Bunun en azından benim için geçerli olduğunu söyleyebilirim.

@tear, insanoğlunun yaşam amacı kendi dünyasında eğlenip, keyifli bir hayat geçirip ölüp gitmekti eskiden. Gelişen teknoloji insanoğlu'nu uzaya merak sardı. Uzay merakı, insanoğluna ne kadar değersiz olduğunu hatırlattı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…