Gelir ve giderlerini paylaşarak bu konuya kökten bir çözüm getirebilirler.
Yapılması gereken şey de tam olarak bu olmalı. İnsanlar, her yazıyı olumlu karşılayacak değil ya. Mesela zamanında yaz saati uygulaması ile alakalı bir video yapmıştı Çağrı Mert Bakırcı. O videoya tepki gösterenler olmuştu diye hatırlıyorum. Bu yazıda da benzer bir durum var. Anlatmak istedikleri şeylerin birer mantığı olabilir, boş kafayla konuşmuyorlar sonuçta. Yazıyı bilmediğim için yorum yapamayacağım ama bu durum karşısında gidip de böyle bir yorumda bulunmaları, Evrim Ağacı'nın biraz fazla açgözlü olduğunu gösteriyor. Attıkları Tweet mantıksız. Sonuçta gelir elde ettikleri kaynakları çok.

"%1'ini bile kazanmıyoruz." Böyle yazınca miktar çok düşükmüş gibi gelebilir ama 6,2 milyon doların %1'i yaklaşık 2,15 milyon TL. 10'a bölsen 215K TL ki bundan daha bile fazla kazandıklarını düşünüyorum, yatırım vb. şeyler de net yapıyordur zaten. Boş duyar kasmış. Zaten şu kanalda en sevmediğim kısım dilenci gibi destek istemesi. Yap yapıyorsan "bilim"ini, zaten emeğini gören destekler.

Bu destek ihtiyacını sürekli dile getirmek abes kaçan kısmı. Destek olmak isteyen kişi olur zaten ki "hatırlatma" amaçlı bile olsa aşırıya kaçıyor artık. Bahsi geçen gönderinin hemen altına eklediklerine bakın mesela, bir durun be.

Screenshot_20241123_132130_X.webp

Bu adamlari izlemeyi bırakalı çok oldu. ABD'den, Teksas'dan yorum yapmak kolay tabii. Orada olunca keyfine göre savun ama bize gelince yok mülteci savunmalar yok sokak köpeği çoluk cocugu parcalayinca "e olur canım, uyutmak mantıklı degil" demeler. Yersen, bilim kanali.

Kendisi ABD'nin halk sağlığı politikalarını biliyor ama yine de konuşuyor. Trump geldi şimdi, hadi sabah akşam mülteci konuşsun artık.

Evrim Ağacı platformu bir yerde faydalı. Ben de faydalandım zamanında. Kendim bir şeyler yazmıştım. Platformun altyapısı sağlam, keyifli gezinmesi.
"Çocukları ırkçı önyargılardan nasıl koruruz?" gibi bir yazısı tepki topladı. Bu tepkiye ithafen 6.2 milyon dolara satılan muz haberini göstererek biz bu kadarın %1'ini bile kazanmıyoruz, 10-12 kişilik ekip besleyip bilim yapıyoruz ama yine tepki çekiyoruz gibi bir tweet paylaştı:

Fatih Koparan (kim olduğunu ben bilmiyorum) adlı kullanıcı buna tepki gösterdi:

Eki Görüntüle 100797

Eki Görüntüle 100798

Bu Tweet'in altına ise woke kültürü üzerinden kullanıcılardan yine tepki geldi.

Açıkçası hak veriyorum ya. Hani kendi ürün satış sisteminden bayağı pahalı kitaplar satılıyor, kreosus Patreon, sponsorlar, site reklamları, YouTube geliri (hem katıl hem reklam)... Yani sağlam bir gelir olduğu aşikar ve buna karşın mağdur edebiyatı yapmak pek samimi değil.

Her konu bitti adam akıllı bilim yapan kanallara mı karışmak kaldı destek amaçlı üyelik alıyorum bende şimdi.