O cok degisken hicbir sey olmayabilir de makinenin servise gitmesi de gerekebilir. Hata yapma ihtimali cok yuksek degil de. Sonucunu ongoremedigimiz bir ayari degistirirsek ortada kalabiliriz.
@gen2 ondan değil dosya atarken bunun sürümü etkiliyorsa diye demiştim çünkü sizin dump almak için attığınız Dosyada önce firmware güncellemesi yapın tarzı bir şey vardı diye hatırlıyorum zaten oraya bir de me firmware dosyası koymuşlar.
O cok degisken hicbir sey olmayabilir de makinenin servise gitmesi de gerekebilir. Hata yapma ihtimali cok yuksek degil de. Sonucunu ongoremedigimiz bir ayari degistirirsek ortada kalabiliriz.
@gen2 ondan değil dosya atarken bunun sürümü etkiliyorsa diye demiştim çünkü sizin dump almak için attığınız Dosyada önce firmware güncellemesi yapın tarzı bir şey vardı diye hatırlıyorum zaten oraya bir de me firmware dosyası koymuşlar.
Bazı yabancı bios modlama siteleri var mış. Orjinal biosu oraya atıyoruz ve modlu biosu bize veriyorlarmış değer mi sizce ?
Yani sana verdigim text dosyasindaki butun ayarlara bak eger icinde aklina yatan bir seyler varsa deger ve o daha saglikli bir yontem brick riski daha az. Ama modlu BIOS'u kurup hicbir sey degistirmeyeceksen bir anlami yok yani.
Hayir oyle bir şey mumkun degil. Bugunluk biraz ara verelim yarin butun BIOS regionunu dumplayalim bir seye bakmami soyledi arkadasim Boot Guard kapali gibi gorunse bile acik olabilir dedi HWiNFO kurup bir seye bakacağız mecburen. Zaten modlama isini tek basina yapma ben burdan direktif veririm ona gore yaparsin daha saglikli olur bir hata durumunda ne yapman gerektigini bilirsin en azindan.