Çözüldü Excalibur G770 BIOS'u nasıl modlanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
@gen2 peki yanlış bir işlem yaptık diyelim, ya da doğru yapmamıza rağmen bir hata oldu. Ne gibi hatalar olur ?
O cok degisken hicbir sey olmayabilir de makinenin servise gitmesi de gerekebilir. Hata yapma ihtimali cok yuksek degil de. Sonucunu ongoremedigimiz bir ayari degistirirsek ortada kalabiliriz.

Bu arada alakası var mı bilmiyorum ama me Firmware sürümümü güncelledim demiştim 1932'li bir sürümdü. Az önce bir daha guncelledim 1980'li sürüme.
Bunda bir sorun yok.

@gen2 ondan değil dosya atarken bunun sürümü etkiliyorsa diye demiştim çünkü sizin dump almak için attığınız Dosyada önce firmware güncellemesi yapın tarzı bir şey vardı diye hatırlıyorum zaten oraya bir de me firmware dosyası koymuşlar.

O cok degisken hicbir sey olmayabilir de makinenin servise gitmesi de gerekebilir. Hata yapma ihtimali cok yuksek degil de. Sonucunu ongoremedigimiz bir ayari degistirirsek ortada kalabiliriz.
Bazı yabancı bios modlama siteleri var mış. Orjinal biosu oraya atıyoruz ve modlu biosu bize veriyorlarmış değer mi sizce ?

Yani sana verdigim text dosyasindaki butun ayarlara bak eger icinde aklina yatan bir seyler varsa deger ve o daha saglikli bir yontem brick riski daha az. Ama modlu BIOS'u kurup hicbir sey degistirmeyeceksen bir anlami yok yani.

Hocam ben mobildeyim de text dosyasını kısaca özetleyip modlama için yapmamız gerekenleri anlatır mısın ?

Bu arada hocam BIOS gerçekten çok eski yani çok eski gözüküyor. Bu modlama ile örneğin ekteki gibi yapabilir miyiz?

Hayir oyle bir şey mumkun degil. Bugunluk biraz ara verelim yarin butun BIOS regionunu dumplayalim bir seye bakmami soyledi arkadasim Boot Guard kapali gibi gorunse bile acik olabilir dedi HWiNFO kurup bir seye bakacağız mecburen. Zaten modlama isini tek basina yapma ben burdan direktif veririm ona gore yaparsin daha saglikli olur bir hata durumunda ne yapman gerektigini bilirsin en azindan.

Hocam bu arada Intel boot guardin ayarı sanırım BIOS'ta vardı -tam emin olmamakla birlikte- kapatmalı mıyım eğer varsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…