Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ratak4235

Uzman
Intel UHD Graphics'i bir şekilde devre dışı bırakıp NVIDIA karttan görüntü almasını sağlayabilir miyim? Ayrıca performans artışı sağlar mı?

Çözüm
Laptoplarda dahili grafik işlemciyi devre dışı bırakabilmeniz için laptopta MUX özelliği olması gerekiyor. MUX özelliği de biraz maliyetli bir özellik. Bu yüzden her laptopta yok. Casper'ın açıkçası MUX özelliğini laptopa koyacağını pek düşünmüyorum. Yine de BIOS'a girip bakabilirsiniz.
Laptoplarda dahili grafik işlemciyi devre dışı bırakabilmeniz için laptopta MUX özelliği olması gerekiyor. MUX özelliği de biraz maliyetli bir özellik. Bu yüzden her laptopta yok. Casper'ın açıkçası MUX özelliğini laptopa koyacağını pek düşünmüyorum. Yine de BIOS'a girip bakabilirsiniz.

Çözüm

Peki BIOS'taki ismi ne bu ayarın. Yine MUX Switch mi ?

Sağ ol Recep abi. BIOS'a girdim gelişigüzel baktım ama bulamadım. Tam bakamadım işim vardi. Birazdan BIOS'un tamamına bakarım. Peki MUX Switch özelliğinin olup olmadığını nasıl anlarız BIOS'da bulamazsam.

@Recep Baltaş