ILT11

Çalışkan
Cihaz
Excalibur G900
4 yıl önce Excalibur G900 (32 GB RAM, RTX 2070 6 GB, i7 11. nesil) bilgisayar almıştım Casper internet sitesinden. Ben cihaza mining virüsü bulaştırdım. Bu virüs 1 yıldan fazla süre çalıştı bilgisayarda ve 1 yıl önce artık çok yavaşladığı için servise götürdüğümde 52.000 TL ücret istediler. Biz de yaptırmadan geri aldık, çünkü o paraya RTX 4060 PC alabiliyorduk. Aynı bilgisayara format atıp kullanmaya devam ettim ancak ilk zamanlardaki performansını hiç vermiyor artık maalesef ve oyunlarda performansı çok düşüyor. Bunu bir şekilde düzeltebilir miyiz ya da yeni bir bilgisayar mı almak zorundayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yüksek ihtimal thermal throttle yiyorsunuz. Virüsün konuyla alakası olduğunu sanmıyorum. Düzgün bir temizlik yaptırıp kaliteli termal macun sürün. Kendi servisinde yaptırmayın temizliği rezil işçilikleri var.

Kendi servisinde bakıma vermiştik beğenmeyip 1 yıl önce farklı bir servistede bakım yaptık tekrar yaptırmalı mıyız farklı bir serviste? Evde kendim yapabilecek kadar maalesef bilgili değilim. Mining virüsü 1 yıl aktif olarak çalışmıştı sistem sonra format atılmıştı bunun bir etkisi olabilir mi? Bilgisayar oyun oynarken CPU 100 GPU 98 dereceleri görüyor.

Kendi servisinde bakıma vermiştik beğenmeyip 1 yıl önce farklı bir servistede bakım yaptık tekrar yaptırmalı mıyız farklı bir serviste? Evde kendim yapabilecek kadar maalesef bilgili değilim. Mining virüsü 1 yıl aktif olarak çalışmıştı sistem sonra format atılmıştı bunun bir etkisi olabilir mi? Bilgisayar oyun oynarken CPU 100 GPU 98 dereceleri görüyor.

Net şekilde thermal throttle yani sıcaklık yükseldiği için performans düşüşü yaşıyosunuz.

Bilgisayarınız kışın küçük bir odayı ısıtacak kadar sıcak çalışıyor, sizce de performans kaybınız normal değil mi? 1) Öncelikle formatı tüm diski tamamen biçimlendirip mi yaptınız? Şuan arkaplanda şüpheli bir durum var mı?
2) Ana sorununuz üstte belirtildiği gibi termal darboğaz. Bilgisayar ısınınca soğuyabilmek için gücünü kısar. Bilgisayarınızı açınız, macununu yenileyiniz ve güzelce temizleyiniz. Dizüstü bilgisayarlarda soğutma ekstra problemli olduğu için iyi bir macun satın almaya ve düzenli aralıklarla yenilemeye özen gösteriniz.

Bilgisayarınız kışın küçük bir odayı ısıtacak kadar sıcak çalışıyor, sizce de performans kaybınız normal değil mi? 1) öncelikle formatı tüm diski tamamen biçimlendirip mi yaptınız? Şu an arka planda şüpheli bir durum var mı?
2) ana sorununuz üstte belirtildiği gibi termal darboğaz. Bilgisayar ısınınca soğuyabilmek için gücünü kısar. Bilgisayarınızı açınız, macununu yenileyiniz ve güzelce temizleyiniz. Dizüstü bilgisayarlarda soğutma ekstra problemli olduğu için iyi bir macun satın almaya ve düzenli aralıklarla yenilemeye özen gösteriniz.

Formatı başka bir bilgisayarcıda attırdık (Casper servisinde değil). Yukarıdada söylediğim gibi evde hiç termal macun yenilemedim ve nasıl yapacağım hakkında tecrübem yok ve riskli olabileceğinden dolayı korkuyorum herhangi bir dikkat etmem gereken bir şey var mı?

Macun bakımını güzel yaptır. Format atınca virüs kalacağını sanmıyorum. Eğer iyi macun kullanılmazsa performans düşüklüğü normal YouTube den baka baka alıp sen süreceksin yada bilen birine yaptır.