Merhaba,

Önceki konudaki olayı başardım yapay zeka sayesinde. Artık botu 7/24 çalıştırabilmek için VPS/VDS arıyorum.

Bütçem şimdilik maksimum aylık 4-5 dolar. Ne özelliklere sahip olmalı açıkçası bilmiyorum ama Windows ve Excel çalıştırabilmesi lazım.

Teşekkürler.

Merhaba,

Önceki konudaki olayı başardım yapay zeka sayesinde. Artık botu 7/24 çalıştırabilmek için VPS/VDS arıyorum.

Bütçem şimdilik maksimum aylık 4-5 dolar. Ne özelliklere sahip olmalı açıkçası bilmiyorum ama Windows ve Excel çalıştırabilmesi lazım.

Teşekkürler.
Aylık 4-5 dolara Windows üzerinde Excel otomasyonu yapabileceğiniz bir VPS/VDS bulmak zor olabilir. Ancak, aşağıdaki özelliklere sahip bir hizmeti araştırabilirsiniz:

Önerilen VPS/VDS Özellikleri​

1. İşletim Sistemi: Windows Server 2019 veya 2022
2. CPU: En az 1 vCPU (gerekirse daha yüksek bir yapılandırma seçebilirsiniz)
3. RAM: Minimum 1 GB (2 GB veya daha fazlası önerilir)
4. Depolama: En az 20 GB SSD veya HDD
5. Ağ Bant Genişliği: Yeterli veri transferine sahip bir plan, tercihen sınırsız
6. Uzaktan Erişim: RDP (Remote Desktop Protocol) ile erişebilme imkanı

Alternatif Hizmet Sağlayıcıları​

• Vultr: Genellikle uygun fiyatlı planları vardır.
  • DigitalOcean: Basic planları ile uygun fiyatlı olabilir.
  • Azure veya AWS: Düşük düzeyde çok kısa süreli test yapabileceğiniz ücretsiz deneme kredileri sunarlar.

Adım Adım Öneriler​

1. Platform Seçimi: Yukarıda belirtilen sağlayıcılardan birini seçin.
2. Hizmet Planı: Özellikleri belirtilen planı seçin; bütçenize uygun bir plan bulmaya çalışın.
3. Kayıt ve Kurulum: Kullanıcı kaydı oluşturun, seçtiğiniz planı satın alın ve Windows Server kurulumunu tamamlayın.
4. Excel Kurulumu: Windows sunucunuza Microsoft Excel'i yükleyin.
5. Otomasyon Scriptlerini Yükleme: Excel otomasyon scriptlerinizi VPS/VDS'ye yükleyin ve test edin.

Ekstra Notlar​

• Daha sonraki aşamalarda performans ihtiyaçlarınıza göre planınızı yükseltmeyi düşünebilirsiniz.
  • VPS'ye erişim sağlarken güvenliğe dikkat edin; güçlü şifreler kullanın ve iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) tercih edin.

Bu adımları takip ederek uygun bir VPS/VDS bulabilir ve Excel otomasyonunuzu sürekli çalıştırabilirsiniz.