Merhaba,
Önceki konudaki olayı başardım yapay zeka sayesinde. Artık botu 7/24 çalıştırabilmek için VPS/VDS arıyorum.
Bütçem şimdilik maksimum aylık 4-5 dolar. Ne özelliklere sahip olmalı açıkçası bilmiyorum ama Windows ve Excel çalıştırabilmesi lazım.
Teşekkürler.
Aylık 4-5 dolara Windows üzerinde Excel otomasyonu yapabileceğiniz bir VPS/VDS bulmak zor olabilir. Ancak, aşağıdaki özelliklere sahip bir hizmeti araştırabilirsiniz:
Önerilen VPS/VDS Özellikleri
1.
İşletim Sistemi: Windows Server 2019 veya 2022
2.
CPU: En az 1 vCPU (gerekirse daha yüksek bir yapılandırma seçebilirsiniz)
3.
RAM: Minimum 1 GB (2 GB veya daha fazlası önerilir)
4.
Depolama: En az 20 GB SSD veya HDD
5.
Ağ Bant Genişliği: Yeterli veri transferine sahip bir plan, tercihen sınırsız
6.
Uzaktan Erişim: RDP (Remote Desktop Protocol) ile erişebilme imkanı
Alternatif Hizmet Sağlayıcıları
- Vultr: Genellikle uygun fiyatlı planları vardır.
- DigitalOcean: Basic planları ile uygun fiyatlı olabilir.
- Azure veya AWS: Düşük düzeyde çok kısa süreli test yapabileceğiniz ücretsiz deneme kredileri sunarlar.
Adım Adım Öneriler
1.
Platform Seçimi: Yukarıda belirtilen sağlayıcılardan birini seçin.
2.
Hizmet Planı: Özellikleri belirtilen planı seçin; bütçenize uygun bir plan bulmaya çalışın.
3.
Kayıt ve Kurulum: Kullanıcı kaydı oluşturun, seçtiğiniz planı satın alın ve Windows Server kurulumunu tamamlayın.
4.
Excel Kurulumu: Windows sunucunuza Microsoft Excel'i yükleyin.
5.
Otomasyon Scriptlerini Yükleme: Excel otomasyon scriptlerinizi VPS/VDS'ye yükleyin ve test edin.
Ekstra Notlar
- Daha sonraki aşamalarda performans ihtiyaçlarınıza göre planınızı yükseltmeyi düşünebilirsiniz.
- VPS'ye erişim sağlarken güvenliğe dikkat edin; güçlü şifreler kullanın ve iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) tercih edin.
Bu adımları takip ederek uygun bir VPS/VDS bulabilir ve Excel otomasyonunuzu sürekli çalıştırabilirsiniz.