GodWatchingUs

Üyecik
Merhaba,

İşsiz, niteliksiz ve canı sıkılan birisiyim. Can sıkıntısından, en azından arada bir vaktimi, işe yarayacak şeylere harcamaya karar verdim. Excel gibi, çoğu zaman lazım olduğunu düşündüğüm bu tarz şeyleri öğrenmek istiyorum.

Yapay zeka gittikçe güçleniyor, etrafımızı sarıyor. Yoksa bunları öğrenmek için artık çok mu geç? Excel ve diğer ofis programları olsun, ya da ofis programları dışında, canva ve başka şeyler olsun, bu tarz şeylerde kendimi geliştirmek, öğrenmek istiyorum.

Hangi programları, tek tek, ilk önce hangisinden başlayarak öğrenmem gerekiyor?

Örneğin sırasıyla, böyle mi başlamam gerek:

1) Excel.
2) Word.
3) PowerPoint.

Ofis programları dışında, başka nelere bakmamı önerirsiniz? Örneğin, canva tarzı bir site var çok bilgi sahibi bile değilim.

Ek olarak, ofis programları dışında bakmamı önereceğiniz şeyler, ofis programlarından önce mi yoksa sonra mı başlanmalı? Bunu da belirtirseniz sevinirim.

Ne yapacağımı bilmiyorum. Boşluğa düşmüş gibiyim. Vaktim bol ama öğrenecek şey için, öğretecek birisi olmadığından ve her şeyin paralı olmasından dolayı, kaynaklarında en iyi kaynağı hangisi bilmediğimden dolayı, öğretici kaynak bulma konusunda da endişelerim olmasından dolayı sizlere yazıyorum.

Diyelim ki; Excel programına sıfırdan başladım. Bu programı hangi YouTube kanalından, harfiyen, öğrenebilirim?

Yardımcı olursanız, fikir verirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

İşsiz, niteliksiz ve canı sıkılan birisiyim. Can sıkıntısından, en azından arada bir vaktimi, işe yarayacak şeylere harcamaya karar verdim. Excel gibi, çoğu zaman lazım olduğunu düşündüğüm bu tarz şeyleri öğrenmek istiyorum.

Yapay zeka gittikçe güçleniyor, etrafımızı sarıyor. Yoksa bunları öğrenmek için artık çok mu geç? Excel ve diğer ofis programları olsun, ya da ofis programları dışında, canva ve başka şeyler olsun, bu tarz şeylerde kendimi geliştirmek, öğrenmek istiyorum.

Hangi programları, tek tek, ilk önce hangisinden başlayarak öğrenmem gerekiyor?

Örneğin sırasıyla, böyle mi başlamam gerek:

1) Excel.
2) Word.
3) PowerPoint.

Ofis programları dışında, başka nelere bakmamı önerirsiniz? Örneğin, canva tarzı bir site var çok bilgi sahibi bile değilim.

Ek olarak, ofis programları dışında bakmamı önereceğiniz şeyler, ofis programlarından önce mi yoksa sonra mı başlanmalı? Bunu da belirtirseniz sevinirim.

Ne yapacağımı bilmiyorum. Boşluğa düşmüş gibiyim. Vaktim bol ama öğrenecek şey için, öğretecek birisi olmadığından ve her şeyin paralı olmasından dolayı, kaynaklarında en iyi kaynağı hangisi bilmediğimden dolayı, öğretici kaynak bulma konusunda da endişelerim olmasından dolayı sizlere yazıyorum.

Diyelim ki; Excel programına sıfırdan başladım. Bu programı hangi YouTube kanalından, harfiyen, öğrenebilirim?

Yardımcı olursanız, fikir verirseniz sevinirim.
Bence hayır. Yapay Zekalar falan o kadar gelişmedi. Bir de Makroları falan öğrenin onlar iş hayatında fark yaratıyor sanırım.

Bence hayır. Yapay Zekalar falan o kadar gelişmedi. Bir de Makroları falan öğrenin onlar iş hayatında fark yaratıyor sanırım.
Makro derken? Excel programından mı bahsediyorsunuz?
Eğer Excel programından bahsediyorsanız, makro tam olarak bu programda neyi yapmayı sağlıyor?

Excel dışında geri kalan ofis programlarını öğrenmek bence gereksiz.
Yani bu durumda, hobi olarak bile Excel programına bakabilirim ve maddi olarak getirisi olmasa da, sadece Excel programına bakacağım için çok vaktimi harcamamış olabilirim.

Gerçi insanların tek amacı karnını doyurmak ve kıçının üstüne oturmak.
Nedir bunca uğraş anlamıyorum.

Henüz değil ancak pek çok şeyi yapıyor. Copilot Cowork desteği var çalıştığım yerde. Elle yaptığım çoğu şeyin yerini prompt aldı.

2 Yıldır çalışıyorum diyebilirim ve ilk günden itibaren raporlama, liste oluşturma vb. işler için Excel her daim kullanıyoruz. Temel şeyleri bilip biraz arayüze hakim olmak dışında ben bir öneminin kalmadığını düşünüyorum. Bunu çoğu program için söyleyebiliriz. Zaten 40 yaş üzeri tayfadan değilseniz muhtemelen bir şeyleri öğrenip uygulamak için 5-10 dakika bakıp araştırmak yeterli artık. Gemini, Copilot vs. her yere entegre oldular zaten. Eskisi gibi kurs satın alıp haftaları gömmenin hiçbir mantıklı yanını göremiyorum ben.

Sadece neyi nereden en hızlı öğrenebileceğinizi öğrenin. Platformları tanıyın, aşina olun önümüzdeki dönem için. Şu anda çok fazla ofis çalışanı boş yere mesai dolduruyor günlük 1-2 saati geçmeyecek iş için.