Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Merhaba. Elimde bir tablo örneği var ve neredeyse 5000 satırlık bir tablo. Benim istediğim, mesela farklı yerleri dolu farklı yerleri boş, burada nasıl sadece dolu alanları göstermesini sağlarım?

Çok karışık. Filtre ile yapamadım bir türlü. Yapıyorum ama hangi sütundan yapayım, doğru göstersin, o kısımda kafam karışıyor. Umarım ne demek istediğimi net olarak anlatabilmişimdir.

Çözüm
Makro yazman gerekecek. Alt+F11 ile. En soldaki hücrenin yanına sadece tıklamak için boş bir kolon oluşturmalısın. Aşağıdaki kodu makro olarak ekleyin.

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Dim Satir As Long
Dim Sutun As Long
Application.ScreenUpdating = False
Satir = Target.Row 'Tıklanan hücrenin satır numarasını verir
Sutun = Target.Column 'Tıklanan hücrenin sütun numarasını verir
Range("A:CF").EntireColumn.Hidden = False 'Gizlenmiş (Hide Edilmiş) sütunlar gösteriliyor
If Sutun = 2 Then 'Eğer B sütununda bir hücreye tıklanmışsa;
For i = 3 To 84 '3. sütundan (C sütunu) 84. sütuna kadar (CF Sütunu)
If Cells(Satir, i).Value <> "x" Then Cells(Satir, i).EntireColumn.Hidden = True 'Değeri X olmayanları gizle
Next i
End If
End Sub
Hocam bir şey anlamadım. Tamam makro kodunu nereye gireceğimi biliyorum ama sütunları nasıl anlayacak bu kod?

H:M arası bu arada gerekli alanlar.

=COUNTA(H2:M2) bu fonksiyon ile çözdüm teşekkür ederim.
Merhaba. Elimde bir tablo örneği var ve neredeyse 5000 satırlık bir tablo. Benim istediğim, mesela farklı yerleri dolu farklı yerleri boş, burada nasıl sadece dolu alanları göstermesini sağlarım?

Çok karışık. Filtre ile yapamadım bir türlü. Yapıyorum ama hangi sütundan yapayım, doğru göstersin, o kısımda kafam karışıyor. Umarım ne demek istediğimi net olarak anlatabilmişimdir.
Makro yazman gerekecek. Alt+F11 ile. En soldaki hücrenin yanına sadece tıklamak için boş bir kolon oluşturmalısın. Aşağıdaki kodu makro olarak ekleyin.

Dim Satir As Long
Dim Sutun As Long
Range("A:CF").EntireColumn.Hidden = False 'Gizlenmiş (Hide Edilmiş) sütunlar gösteriliyor
If Cells(Satir, i).Value <> "x" Then Cells(Satir, i).EntireColumn.Hidden = True 'Değeri X olmayanları gizle
Next i
End If
End Sub

Dim Satir As Long
Dim Sutun As Long
Next i
End If
End Sub
Hocam bir şey anlamadım. Tamam makro kodunu nereye gireceğimi biliyorum ama sütunları nasıl anlayacak bu kod?

H:M arası bu arada gerekli alanlar.

=COUNTA(H2:M2) bu fonksiyon ile çözdüm teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Makroyu sheet i seçip yükleyin. Örnekteki gibi B kolonu ekleyin.

Sorunu çözdüğünüzü söylemişsiniz görmedim:). İyi çalışmalar.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-16 001406.webp
    Ekran görüntüsü 2025-05-16 001406.webp
    41,9 KB · Görüntüleme: 82
  • Ekran görüntüsü 2025-05-16 001729.webp
    Ekran görüntüsü 2025-05-16 001729.webp
    14,3 KB · Görüntüleme: 63