Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Merhaba,

Excel'de baskı görünümü yaptığım zaman örnek veriyorum sayfa 80'de bitmesine rağmen neden 80 sayfa daha boş gözüküyor?

Oysa ki, ondan sonra herhangi bir sayfa yok. Yazdırırken o boş sayfalar da çıkıyor boşu boşuna.

Çözüm
Yazdırma alanlarını düzgün belirlemeniz gerekiyor. Aksi takdirde boş sayfalar gözükecektir.

1728500086699.webp

Yazdırma alanı görünümü için. En sağ alttaki kısımdan 3. seçeneği seçin. Buna bastığınızda boş sayfaları göreceksiniz. Bu ayar açıkken sayfanın en altına inin ve mavi alanın sayfanın dolu olan hücresine kadar geri getirin.

1728500243569.webp

Sorun çözdüldüyse. Çözüm olarak raporlamayı unutmayın.
Yazdırma alanlarını düzgün belirlemeniz gerekiyor. Aksi takdirde boş sayfalar gözükecektir.

1728500086699.webp

Yazdırma alanı görünümü için. En sağ alttaki kısımdan 3. seçeneği seçin. Buna bastığınızda boş sayfaları göreceksiniz. Bu ayar açıkken sayfanın en altına inin ve mavi alanın sayfanın dolu olan hücresine kadar geri getirin.

1728500243569.webp

Sorun çözdüldüyse. Çözüm olarak raporlamayı unutmayın.

Son düzenleme:
Çözüm

Eki Görüntüle 89165

Eki Görüntüle 89166

Hocam açıkçası o ayarlara Ben de baktım ama sorunu şu şekilde çözdüm. Atıyorum cetvel A1'den başlayıp O1'de bitiyor. Ben de O1 olan kısımdan sağ tarafa doğru CTRL + Shift + Sağ ok işaretini basıp tüm alanları seçtim sağa doğru. Sağ tıklayıp sil dedim daha sonra. Aynı şekilde 1753 satıra kadar farz edelim tablo bitiyor yani cetvelim. 1753'den 1048576 satıra kadar tüm aynı mantıkla CTRL + Shift + Sağ ok işaretini basıp tüm alanları seçtip yine sağ tıklayıp sil dedim. Sorunu böyle çözdüm. Bu arada teşekkürler!

Sizin dediğiniz şekili de bir sonraki sorunlarda bu şekilde yukarıdaki mantıkla denerim.

Hocam açıkçası o ayarlara ben de baktım ama sorunu şu şekilde çözdüm. Atıyorum cetvel A1'den başlayıp o1'de bitiyor. Ben de O1 olan kısımdan sağ tarafa doğru CTRL + Shift + sağ ok işaretini basıp tüm alanları seçtim sağa doğru. Sağ tıklayıp sil dedim daha sonra. Aynı şekilde 1753 satıra kadar farz edelim tablo bitiyor yani cetvelim. 1753'ten 1048576 satıra kadar tüm aynı mantıkla CTRL + Shift + sağ ok işaretini basıp tüm alanları seçtip yine sağ tıklayıp sil dedim. Sorunu böyle çözdüm. Bu arada teşekkürler!

İllaki kenarda köşede gizli bir katman veya bir boşluk vardır. Ben en son bir sutunu sıfıra sıfır birleştirmiştim. Birçok sayfa bu sutun sayesinde çıkıyordu. 20 sütün birleşince 10 sayfa gibi boş sayfa çıkarıyordu yazıcı.