Bütçe
45.000

Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
45.000 TL bütçe var, laptop önerisi alabilir miyim? Arkadaşım için.
Exocad (diş protez tasarım yazılımı) tasarımları için kullanılacak.

Bahsettiğiniz işin gerektirdiğini programlar ağır mı değil mi bilmiyorum ama Gaming Laptop olarak açmışsanız öyle varsayıyorum.
Bahsettiği uygulama GPU bazlı hocam. Dedikleriniz iş görür.
https://www.akakce.com/laptop-noteb...phics-14-wuxga-notebook-fiyati,753665612.html eğer CPU bazlıysa da bu arkadaş iş görür.

45.000 TL bütçe var, laptop önerisi alabilir miyim? Arkadaşım için.
Exocad (diş protez tasarım yazılımı) tasarımları için kullanılacak.
n11'den MSI Pulse 16 AI C1VFKG-087XTR Ultra 7-155H 16 GB 1 TB SSD RTX4060 16" Dos FHD+ Dizüstü Bilgisayar seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!
https://www.n11.com/urun/msi-pulse-...-bilgisayar-65719846?magaza=betaplusteknoloji buda alınabilir

Bahsettiğiniz işin gerektirdiğini programlar ağır mı değil mi bilmiyorum ama Gaming Laptop olarak açmışsanız öyle varsayıyorum.
Bütçesi 50'e çıkabilir. Ama değerse 57'e Acer'a da bakılabilir. Tek Exocad olmayacak, oyun da oynayabilir.

Bu HP Victus var, 1 TB SSD, 32 GB RAM ama FHD ekran.

İkinci olarak Acer Nitro var, 1 TB SSD, 32 GB RAM, 2.5K ekran. Ama 57.000 TL. Metal sıvı soğutması, ekran kalitesi ve donanımsal özellikleri doğrultusunda çok iyiyse ve parası değiyorsa, harbiden değiyorsa kendini zorlayabilirmiş.

Bir de bu Gamegaraj 1 TB SSD, 32 GB RAM, QHD ekran ama Gamegaraj yani bir Türk markası. Alınır mı ki?
Gamegaraj özellikleri doğrultusunda 50.000 TL cidden iyi ama Türk markası. Sıkıntı çıkarmasın sonra?

Bu MSI ile diğerleri karşılaştrıldığında ne denebilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçesi 50'e çıkabilir. Ama değerse 57'e Acer'a da bakılabilir. Tek Exocad olmayacak, oyun da oynayabilir.

Bu HP Victus var, 1 TB SSD, 32 GB RAM ama FHD ekran.

İkinci olarak Acer Nitro var, 1 TB SSD, 32 GB RAM, 2.5K ekran. Ama 57.000 TL. Metal sıvı soğutması, ekran kalitesi ve donanımsal özellikleri doğrultusunda çok iyiyse ve parası değiyorsa, harbiden değiyorsa kendini zorlayabilirmiş.

Bir de bu Gamegaraj 1 TB SSD, 32 GB RAM, QHD ekran ama Gamegaraj yani bir Türk markası. Alınır mı ki?
Gamegaraj özellikleri doğrultusunda 50.000 TL cidden iyi ama Türk markası. Sıkıntı çıkarmasın sonra?

Bu MSI ile diğerleri karşılaştrıldığında ne denebilir?
Hocam zaten MSI kasa kullanıyorlar sorun etmeyin.

Hocam zaten MSI kasa kullanıyorlar sorun etmeyin.
Sence hangisi alınmalı yukarıdaki 3'lüden? HP Victus'u da es geçersek Gamegaraj ve Acer kalıyor. Hangisi alınmalı?

Acer'in ekranı mı daha iyidir yoksa Gamegaraj'ın mı? Biri WQXGA biri IPS diyor. AI'a sordum QHD+ IPS daha iyidir diyor.
Ayrıca işlemci farkı olarak da GPT i7 olan daha iyi diyor.

Bu tabloda Gamegaraj alınabilir. Arkadaşım Türk markası diye sıkıntı çıkarabilir diyor, haklı da bir yandan. MSI kasası kullanıyor ama anakart vs. diğer anlamadığım parçalarda iyi midir?

Aslında şunu merak ediyorum, satış sonrası destek konusunda nasıldır Gamegaraj? Bundan 1 yıl sonra sıkıntı çıktı diyelim, yardımcı olurlar mı?

Sence hangisi alınmalı yukarıdaki 3'lüden? HP Victus'u da es geçersek Gamegaraj ve Acer kalıyor. Hangisi alınmalı?

Acer'in ekranı mı daha iyidir yoksa Gamegaraj'ın mı? Biri WQXGA biri IPS diyor. AI'a sordum QHD+ IPS daha iyidir diyor.
Ayrıca işlemci farkı olarak da GPT i7 olan daha iyi diyor.

Bu tabloda Gamegaraj alınabilir. Arkadaşım Türk markası diye sıkıntı çıkarabilir diyor, haklı da bir yandan. MSI kasası kullanıyor ama anakart vs. diğer anlamadığım parçalarda iyi midir?

Aslında şunu merak ediyorum, satış sonrası destek konusunda nasıldır Gamegaraj? Bundan 1 yıl sonra sıkıntı çıktı diyelim, yardımcı olurlar mı?
Acer tabii ki de bir seçenek ama arkadaşınızın servis olarak beklentisi var ise üzer, Acer servisi şu aralar kafayı cozutmuş durumda yükseltme yaparsanız bile garanti dışı bırakıyor ya da bir anakart arızası için ütopik fiyatlar istiyorlar gibi gibi. Yani GamerGaraj'ın servisi iyidir ya da kötüdür Acer de berbat zaten. Kağıt üzerinde bakınca GamerGaraj'ın ürünü 50k bütçe civarında bariz üstünlük sağlıyor hem işlemcisi çok daha güçlü hem de paneli az daha ileride görünüyor. Ayrıca MSI Sword kasalar kullandıkları için Nitro 5'ten kasa olarak da aşşağı kalır yanı olmaz, bir de Nitro 5 zaten tanksavar gibi bir model kendisi de adaptörü de çok ağır bir yere getirip götürürken de mantıklı olmaz. Yani 50k bütçem olsa ben GamerGaraj olanı tercih ederim.

Son düzenleme: