Yalnız benim anlamadığım nokta şu: Günümüzdeki birçok 10-15 saatte biten oyun 100-150 GB alan kaplarken bu oyun (ana hikayesi 28-30 saat sürüyormuş) nasıl oluyor da 40.67 GB kaplıyor? Ya da bu oyun 40 GB alan ile bu kadar içerik ve iyi bir görsel sunuyorsa 100-150 GB kaplayanlar neden o kadar kaplıyor?
Oyunda renkler çok iyi ve doğru kullanılmış. Oyun içi görsellerin çok iyi görünmesinin en büyük sebebi bu. Uzun ara sahneleri yok ki bu oyun boyutunda çok büyük avantaj diye biliyorum. Sanırım unreal engine 5'de bu konuda geliştiricilere yardımcı olan bir diğer etken. Geliştirme aşamasına aşina olan birileri daha doğru bilgiler verecektir.

Peki Expedition 33 müzikler kapalı oynanır mı? Müzik açık video çekerken YouTube'a atınca telif sorunu olabiliyor, o yüzden soruyorum.
Zevkli olmaz.

Oyunda renkler çok iyi ve doğru kullanılmış. Oyun içi görsellerin çok iyi görünmesinin en büyük sebebi bu. Uzun ara sahneleri yok ki bu oyun boyutunda çok büyük avantaj diye biliyorum. Sanırım unreal engine 5'de bu konuda geliştiricilere yardımcı olan bir diğer etken. Geliştirme aşamasına aşina olan birileri daha doğru bilgiler verecektir.

Zevkli olmaz.
Şimdi fark ettim, oyun GOG'da da satılıyormuş, üstelik DRM Free olarak. Yani GOG sürümünü korsan olarak indirip hemen de oynayabilirim aslında :)

Fakat henüz Türkçe desteği getiren güncelleme gelmedi, o yüzden şu an indirip kurarsam Türkçe desteklemeyen 1.4.0 sürümünü kurmuş olacağım. Türkçe desteği gelince de yine elle yama yapmakla uğraşmak zorunda kalacağım.

Sizce GOG sürümü korsan indirilip oynanır mı? Yoksa Steam kış indirimlerinde doğrudan satın mı alınmalı?

Şimdi fark ettim, oyun GOG'da da satılıyormuş, üstelik DRM Free olarak. Yani GOG sürümünü korsan olarak indirip hemen de oynayabilirim aslında :)

Fakat henüz Türkçe desteği getiren güncelleme gelmedi, o yüzden şu an indirip kurarsam Türkçe desteklemeyen 1.4.0 sürümünü kurmuş olacağım. Türkçe desteği gelince de yine elle yama yapmakla uğraşmak zorunda kalacağım.

Sizce GOG sürümü korsan indirilip oynanır mı? Yoksa Steam kış indirimlerinde doğrudan satın mı alınmalı?
Ben kütüphane oluşturma taraftarı olduğum için satın almayı tercih ederim ama korsan indirene neden indiriyorsun demem. Size kalmış bir durum.

Expedition 33'ü alma kararımı vermek için The Game Awards 2025'i beklemeye karar verdim. Çok yüksek ihtimalle Expedition 33 GOTY ödülünü alacak, fakat yine de alınca görmek lazım. Eğer alırsa oyunu direkt Steam'den satın alacağım.

Peki oyunun standart sürümü yeterli olur mu? Yoksa ek para verilip Deluxe sürümü almaya değer mi?

Güncelleme: The Game Awards 2025'te yılın oyunu ödülünü Expedition 33 kazandı ve ben de direkt satın aldım :)

Son düzenleme: