toolateforeveything

Çalışkan
1 saat önce Expedition 33 indirdim. Oyuna girdiğimde ister istemez ilk fark ettiğim şey gölgelerin piksel olmasıydı, gözümü rahatsız etti. Cidden çok uzak yerlerde ve yansımalarda piksel gözüküyor.

GPU sürücülerim güncel, grafik ayarlarımın hepsi düşükte, sıra sıra hepsini ortaya çektim, bazı özellikleri kapattım fakat düzelmedi.

Çözümü nedir?

ex33.webp

UE5 oyunu olduğundan. Nanite, tasarımındaki kusurlar sebebiyle genel bir bulanıklık ve gürültü(sizin bahsettiğiniz durum) oluşturur. Kısaca söyleyeyim; yapacak hiçbir şey yok. Burada teknik detaylı anlatımı var oyunun neden rezalet olduğu hakkında. Bu oyun UE5 ile yapılmış bozuk çöp oyunlarından bir tanesi.

Sanırım yapılacak tek şey oyunun güzel hikayesine odaklanmak. Sağ olun yardımlar için.

Hangi kartı kullanırsanız kullanın bu oluyor. Beni saçların pikselleşmesi çok rahatsız ediyordu. Araştırdığımda oyunun sıkıntılı olduğunu gördüm. Düzeltmek için modlar falan var sanırım, uğraşmak isterseniz bakabilirsiniz.

Her şeyim güncel yeni formatladım zaten bilgisayarı. Grafiklerde en düşükte oyun özel ayar çekti. VRAM sorunuysa dediğiniz gibi sanırım yapacak bir şey yok.

Bir önerim var 4050 6 GB var bende de bazı Unreal Engine 5 destekli oyunlarda ghosting sorunu olmuştu NVIDIA Denetim Masası negatif long tercihini izin verden durdura ayarladım sorunum düzeldi ama benim çoklu kare oluşturmadan oluyordu sen de desteklemiyor yine de dene eğer olmaz ise VRAM yetmezliğinden dolayı MSI Afterburner'dan oyun kaç VRAM kullanıyor kontrol edebilirsin oyun esnasında.