Tuğkan

Çalışkan
Selamla rarkadaşlar. Laptoptan masüstü bilgisayara geçiş yapacağım için bir teknoloji mazasına gittim ve oradaki çalışanın da önerisiyle bir hazır sistem alıdm. Aldığım sistem bu arkadaşlar. i5 14400F ve RTX 4060 gayet yeterli geldi. Zaten gözüm öyle çok yükseklerde değil.

Valorant CS2, RDR2, last uf us gibi oyunlar oynatıyorum. Bahsettiğim hikayeli oyunlar en yüksek grafiklerde 60 FPS alıyor. Bnim için akıcı oması da yeterli ve FPS ve rekabetçi oynlardada monitör Hz'imden fazla FPS veriyor. Biraz vakit geçtikten sonra RAM'leri yükselteceğim ve bir sıvı soğutucu alacağım fakat şu anda bile sıcaklık değerleri normal gözüküyor. Max yükte ekran kartı ve işlemci dereceleri 80'i geçmiyor stok soğutuca rağmen.

PC benim için gayet yeterli ve iyi. Bir de sizin fikirlerinizi almak istedim. Bir öneriniz veya tavsiyeniz varsa yapmak isterim. Şimdiden cevap yazan herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hemen hemen aynı sisteme sahibim, hatta işlemcim sizinkinden bayağı düşük. DLSS ile çoğu oyunda (RDR2, TLOU, GoW) 4K medium-ultra ya da 2K Ultra 60FPS çok rahat alıyorum bende. Sadece keşke alıyorken 5060 alsaydınız dedim. Çünkü NVIDIA şuan inanılmaz teknolojik özellikler getiriyor. Örneğin yeni bir özellik üzerinde çalışıyorlarmış, VRAM kullanımı %90 azalatacak. Başka bir teknolojileri ise DLSS teknolojisini tek tek oyunlara eklemek yerine direkt olarak yazılımsal yaparak istisnasız her oyunda açılabilecek bir teknoloji üzerinde çalışıyorlarmış vs. Bunlar 4000 Serisine'de gelecek büyük ihtimalle ama işi garantiye almak daha mantıklı olurdu.

Hemen hemen aynı sisteme sahibim, hatta işlemcim sizinkinden bayağı düşük. DLSS ile çoğu oyunda (RDR2, TLOU, GoW) 4K medium-Ultra ya da 2K Ultra 60FPS çok rahat alıyorum bende. Sadece keşke alıyorken 5060 alsaydınız dedim. Çünkü NVIDIA şu an inanılmaz teknolojik özellikler getiriyor. Örneğin yeni bir özellik üzerinde çalışıyorlarmış, VRAM kullanımı %90 azalatacak. Başka bir teknolojileri ise DLSS teknolojisini tek tek oyunlara eklemek yerine direkt olarak yazılımsal yaparak istisnasız her oyunda açılabilecek bir teknoloji üzerinde çalışıyorlarmış vs. bunlar 4000 Serisine'de gelecek büyük ihtimalle ama işi garantiye almak daha mantıklı olurdu.

Cok pahalı, 5060 veya 9060XT'li bir sistem alabılırdın bu fıyata.

Yani parası çok önemli değil önemli olan performans şu anlık belki 1- 2 yıla yetmezse ve daha farklı ve güzel teknolojiler çıkarsa mevcut kartımı satıp belki 5000 serisine çıkabilirim teşekküreler yanıtlarınız için.