Bu aslında iyi bir durum, Snapdragon'un piyasayı ele gecirmesini engelliyor sonuçta.
MediaTek işlemci kullanan cihazlar az, telefon sektöründeki market payı arttarsa bizim gibi tüketicilerin işine yarar, en azından amiral katili ve orta segment cihazlardaki aman üşendim cümleyi tamamlamaya.

Pek de bi' önemi yok. Günlük kullanımda SD 8 Gen 1'den sonraki modellerde fark hissedilmiyor, hatta SD 888 de dahil edilebilir.
Evet. Teknoloji hic gelismesin, hepimiz tekrardan 32 bit telefonlara donelim, hatta Android 4 donemlerine donelim, Android Beam ile Yildiz _Tilbe.mp3 falan paylasalim. Oldu mu?

Evet. Teknoloji hiç gelismesin, hepimiz tekrardan 32 Bit telefonlara donelim, hatta Android 4 donemlerine donelim, Android Beam ile Yildiz _Tilbe. MP3 falan paylasalim. Oldu mu?

Tamam hocam, siz Bench'lerde 0.1 daha önde diye üst model SoC'leri tercih edin. Nasıl bir mentalitedesiniz ve attığım mesajı nasıl buraya çektiniz, merak ediyorum.

Mesaji bir yere cektigim falan yok, dediginiz mantikla her yil ayni SoC'leri yeni uretim sureclerinde yapip yapip satmasi lazim firmalarin. Oyle bir sey oldugu taktirde belli bir sure sonra tuketiciler cidden isyan edeceklerdir ve gayet de hakli olurlar. Hem olay tamamen daha iyi performans veya oyunlarda daha fazla FPS degil, tabii onlar da hos yenilikler ama genelde her yil bu SoC'ler ile modemler de guncelleniyor, hatta 8 Gen 1 ile gordugumuz gibi mimariler de guncelleniyor. Bunlar gunluk hayatta da cidden fark edilebilen degisiklikler. Su anda ARMv9'un onemi pek fark edilmese de ayni ARMv7'den ARMv8'e geciste oldugu gibi vakit gectikce elzem olacaktir bu mimari degisiklikleri de.

Mesaji bir yere cektigim falan yok, dediginiz mantikla her yil ayni SoC'leri yeni uretim sureclerinde yapip yapip satmasi lazim firmalarin. Oyle bir şey oldugu taktirde belli bir sure sonra tuketiciler cidden isyan edeceklerdir ve gayet de hakli olurlar. Hem olay tamamen daha iyi performans veya oyunlarda daha fazla FPS degil, tabii onlar da hos yenilikler ama genelde her yil bu SoC'ler ile modemler de guncelleniyor, hatta 8 Gen 1 ile gordugumuz gibi mimariler de guncelleniyor. Bunlar gunluk hayatta da cidden fark edilebilen degisiklikler. Su anda ARMv9'un onemi pek fark edilmese de ayni ARMv7'den ARMv8'e geciste oldugu gibi vakit gectikce elzem olacaktir bu mimari degisiklikleri de.

Her yıl aynı SoC'i göndersinler demiyorum, mesela FlagShip kategorisinin güncelleme periyordu 3 yıl falan olsa daha iyi olurdu. Senin aksine ARMv9'un beklediğin gibi bir etki yaratmasını beklemiyorum, belki FlagShip'te olabilir ama Mid-Range'te düşündüğün mümkün değil. En basit örnek E1480, SD 7 Gen 1 ve MTK D7200 gibi modeller...

Her yıl aynı SoC'i göndersinler demiyorum, mesela FlagShip kategorisinin güncelleme periyordu 3 yıl falan olsa daha iyi olurdu.
3 yil biraz ekstrem olmus ama her yil flagship yapmak evet, bence de sacma ama bu firmalara da ciddi paralar lazim her yil. Ha, hayatta kalmalari icin her yil flagship lazim degildir ama o ekstra kar oranlari icin her yil yeni flagship, dolayisiyla da yeni cip cikmasi sart.
Senin aksine ARMv9'un beklediğin gibi bir etki yaratmasını beklemiyorum, belki FlagShip'te olabilir ama Mid-Range'te düşündüğün mümkün değil. En basit örnek E1480, SD 7 Gen 1 ve MTK D7200 gibi modeller...
GPU tarafinda yapacaktir yuksek ihtimal, ARMv9 ile birlikte RT'yi de standart yapmaya calisiyor firmalar.