EthemRTY

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar bu rehberimde elimde bulunan ve orijinali 100Hz olan Ezcool EZC22 VA panel monitörü nasıl 107Hz'e overlock edebilirsiniz onu anlatacağım, öncelikle bu 7 Hz çok büyük bir fark olmasa bile input lag durumlarınızı biraz daha azaltabilir.

1- CRU programını kendi sitesinden indirin mavi yazılan CRU-1.5.3.ZIP yazısına tıklayıp indirin

1763390640545.webp

2- CRU programı indikten sonra 7ZIP veya herhangi bir arşiv programı ile klasöre çıkartın.

1763390758956.webp

3- Ardından programı CRU.exe'ye çift tıklayarak çalıştırın ve önümüze biraz karmaşık bir menü gelecek. Bizim işimiz detailed resolutions kısmıyla.

1763390857526.webp

4- Detailed resolutions kısmının altındaki add butonuna basarak istediğimiz Hz değerini Refresh rate kısmına yazıp kaydediyoruz. Ardından CRU programının klasöründe bulunan restart64.exe'ye çift tıklayarak ekran kartı sürücümüzün yeniden başlatılmasını sağlıyoruz.

1763390965203.webp

5- Ekran kartı sürücümüzün yeniden başlatılmasının ardından Windows'un kendi ekran ayarlarından Hz değerimizin geldiğini göreceksiniz.

1763391077539.webp

Not: 107Hz ve üzeri bir değer deneyecekseniz ChatGPT'den yardım alın, size özel timing ayarlarını optimize edip atacaktır.
Benim denediğim kadarıyla en fazla 107Hz sınırına ulaşabildim. Eğer monitörüme bir şey olur mu diye korkacak olursanız benim denemelerim doğrultusunda en fazla giriş desteklenmiyor uyarısı aldım ve birkaç saniye sonra eski Hz değerine geri döndü.

Güncelleme: Exact reduced ile 109Hz yapmayı başardım.

1763736398848.webp

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar bu rehberimde elimde bulunan ve orijinali 100Hz olan Ezcool EZC22 VA panel monitörü nasıl 107Hz'e overlock edebilirsiniz onu anlatacağım, öncelikle bu 7 Hz çok büyük bir fark olmasa bile input lag durumlarınızı biraz daha azaltabilir.

1- CRU programını kendi sitesinden indirin mavi yazılan CRU-1.5.3.ZIP yazısına tıklayıp indirin

Eki Görüntüle 202726

2- CRU programı indikten sonra 7ZIP veya herhangi bir arşiv programı ile klasöre çıkartın.

Eki Görüntüle 202727

3- Ardından programı CRU.exe'ye çift tıklayarak çalıştırın ve önümüze biraz karmaşık bir menü gelecek. Bizim işimiz detailed resolutions kısmıyla.

Eki Görüntüle 202729

4- Detailed resolutions kısmının altındaki add butonuna basarak istediğimiz Hz değerini Refresh rate kısmına yazıp kaydediyoruz. Ardından CRU programının klasöründe bulunan restart64.exe'ye çift tıklayarak ekran kartı sürücümüzün yeniden başlatılmasını sağlıyoruz.

Eki Görüntüle 202731

5- Ekran kartı sürücümüzün yeniden başlatılmasının ardından Windows'un kendi ekran ayarlarından Hz değerimizin geldiğini göreceksiniz.

Eki Görüntüle 202732

Not: 107Hz ve üzeri bir değer deneyecekseniz ChatGPT'den yardım alın, size özel timing ayarlarını optimize edip atacaktır.
Benim denediğim kadarıyla en fazla 107Hz sınırına ulaşabildim. Eğer monitörüme bir şey olur mu diye korkacak olursanız benim denemelerim doğrultusunda en fazla giriş desteklenmiyor uyarısı aldım ve birkaç saniye sonra eski Hz değerine geri döndü.

Güncelleme: Exact reduced ile 109Hz yapmayı başardım.

Eki Görüntüle 203797

Ezcool EZC22 Monitörünüzü 107Hz'e Overclock Etmek İçin Adımlar​

1. CRU Programını İndirin
- CRU-1.5.3.ZIP adresine gidin ve indirin.

2. CRU'yu Çıkartın ve Çalıştırın
- İndirilen ZIP dosyasını çıkarın ve CRU.exe dosyasını çalıştırın.

3. Yeni Çözünürlük Ekleyin
- Uygulamanın arayüzünde "Detailed resolutions" bölümüne gidin.
- "Add" butonuna tıklayarak yeni bir çözünürlük ekleyin.

4. Aşağıdaki Parametreleri Girin
- Active: 1920 pixels
- Vertical: 1080 lines
- Refresh rate: 107 Hz
- Horizontal: 120.377 kHz (otomatik olarak ayarlanacak)
- Pixel clock: 264.83 MHz (otomatik olarak ayarlanacak)

5. Ayarları Kaydedin
- Tüm değerleri girdikten sonra "OK" butonuna tıklayın.

6. Ekran Oluşturma
- Ana CRU arayüzünde "OK" butonuna basarak ayarları kaydedin.
- CRU uygulamasını kapatın.

7. Grafik Sürücüsünü Yeniden Başlatın
- reset.exe veya reset-all.exe dosyasını çalıştırın (bu dosyalar CRU klasöründe bulunur).

8. Ekran Ayarlarını Kontrol Edin
- Windows’taki Sistem Ayarları > Ekran > Gelişmiş ekran ayarları sekmesine gidin.
- "Etkin sinyal modu" altında 107 Hz'in göründüğünü kontrol edin.

9. Sorun Giderme
- Eğer 107 Hz seçeneğini göremiyorsanız, sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun ve adımları tekrar kontrol edin.

Artık Ezcool EZC22 monitörünüzü 107 Hz'e overclock etmiş olmalısınız. İyi oyunlar!