Bende 1TB Samsung 970 EVO Plus da var. DRAM'li olmasının hiçbir avantajını görmedim. Normal bir kullanıcıysan aradaki farkı anlamıyorsun.

4-5 yıl içinde anlayabilirsiniz.

Exceria Pro bence daha mantıklı, fiyat farkı o kadar da fazla değil. Hem de daha yeni nesil bir anakart ile değişirse anakartını, SSD değişmesine gerek kalmaz.

Butcesi varsa alabilir hocam yoksa G2 alacak baska bir şey yok.

Gereksiz bence. Fazladan yok yere para ödeniyor DRAM'li SSD'lere.

Uzun vadede anlayacaksınız hocam JD SSD'den geçtim 5 yaşındaydı aktarırken 130-140 MB görüyordu.

DRAM'li SSD'lerin ömürleri daha uzun olur. Bütçe kurtarırsa kesinlikle alınır. Bir arkadaş Lexar önermiş. 710 Modelini kullandım, sıcak çalışan bir SSD bilginiz olsun. Alanların içinde yorum yapanlarda vardı sıcak olması hakkında, sorun bende değilmiş. Mesh kasaya rağmen, üzerinde ekstra soğutucu olması bile serinletemiyordum. Boşta 55 derece altına düşmüyordu genelde, hava akışımda çok iyiydi kasamda. Almayı düşünenlere duyurulur.

DRAM'li SSD'lerin ömürleri daha uzun olur. Bütçe kurtarırsa kesinlikle alınır. Bir arkadaş Lexar önermiş. 710 Modelini kullandım, sıcak çalışan bir SSD bilginiz olsun. Alanların içinde yorum yapanlarda vardı sıcak olması hakkında, sorun bende değilmiş. Mesh kasaya rağmen, üzerinde ekstra soğutucu olması bile serinletemiyordum. Boşta 55 derece altına düşmüyordu genelde, hava akışımda çok iyiydi kasamda.
Evet fazlaymış. Ben Renegade kullanıyorum. Tam net hatırlamıyorum ama boşta 30-40 arası bir şeydi. Oyunda 50-60 arası gidiyordu. Hatta AC: Shadows'da 60 üstüne çıktığından küçük bir soğutucu aldım. Çok fark ettirmedi. Belki ben doğru şekilde takmamış olabilirim. Ama en azından oyundayken sürekli 60 üstünde olmasını azalttı.

Belki bunların fanlı veya daha çok ısı dağıtsın diye 400 ₺ versiyonları var. Onlar daha da fark ettirebilir. Ama kasaya sığmaz diye ve bir tanesi yurtdışından geleceğinden iptal edip, bunun gri olanını 250 ₺ aldım.

Evet fazlaymış. Ben Renegade kullanıyorum. Tam net hatırlamıyorum ama boşta 30-40 arası bir şeydi. Oyunda 50-60 arası gidiyordu. Hatta AC: Shadows'da 60 üstüne çıktığından küçük bir soğutucu aldım. Çok fark ettirmedi. Belki ben doğru şekilde takmamış olabilirim. Ama en azından oyundayken sürekli 60 üstünde olmasını azalttı.

Belki bunların fanlı veya daha çok ısı dağıtsın diye 400 ₺ versiyonları var. Onlar daha da fark ettirebilir. Ama kasaya sığmaz diye ve bir tanesi yurt dışından geleceğinden iptal edip, bunun gri olanını 250 ₺ aldım.

Hocam Anakart üzerinden Heatsink soğutucu ile kullandım sıcaktı. Bu resimdekine çok benzer güzel bir soğutucu aldım, bu sefer daha da sıcak çalıştı enteresan şekilde. Soğutucu olmadan deneyeyim dedim yine aynıydı sonuç, serinlemedi SSD. Lexar önerilince bende, yaşadığım deneyimi aktarayım dedim. 710 modeli maalesef mutlu etmedi beni. Performansı gayet iyiydi ama tabii.

Az daha koyarsanız daha yeni nesil bir teknoloji ve daha hızlı olan bir SSD alabilirsiniz. 3500 okuma alırsınız bunda, G2'de ise 2.000 alırsın. İleride de anakart değişip PCle 4.0 bir anakart alırsanız 7.300 okuma 6.400 yazma alırsınız bu SSD'de.
Bunu alacağız hocam, çok teşekkür ederim hepinize önerileriniz için. <3