inters0

Uzman
Yakın zamanda cadenza iem aldım fakat ya bozuk olduğundan ya da ürünün kendisinden ötürü memnun kalmadım ve iade ettim ( Arkadan uğultu geliyordu, ses uzaktan geliyormuş gibi hissettiriyordu, ses patlamaları oluyordu ve sesin kalitesi çok düşüktü. ) Şuanda kullandığım kulaklık klasik beyaz apple earpods kulaklığa benziyor. Fakat farklı bir marka. Bu sebepten mümkünse silikonsuz (silikonlu olucaksada kulakta sabit durabilen), ses kalitesi ve netliği iyi, konforlu uzun süre kullanabileceğim bir kablolu kulakiçi kulaklık arıyorum ( IEM olmazsa daha iyi olabilir. Çünkü çoğu IEM modelinin Jack girişi 2 çizgili yani kısa. Cadenza yı kullanmak için telefon kılıfını çıkarmam gerekiyordu. Çok fazla para vermek istemiyorum. Genel olarak müzik dinleyeceğim ve piyano çalarken kullanacağım. Aklımda birkaç model var aşağıya bırakıyorum, dilerseniz farklı modeller önerebilirsiniz. Herkese teşekkür ederim şimdiden.

Baseus Encok H19, Sony MDR-E9LP, Samsung EG920, Philips UE100BK/00, Xiaomi In-Ear Headphones Basic Black, Benewy ME910, Sony MDR-EX15AP, JBL T110, Mas Carney WH9, JBL T205

Cadenza için farklı bir DAC'da denediniz mi? Sorun DAC kaynaklı da olabilir.

IEM'lerde ilk deneyiminizin böyle olmasına üzüldüm. Cadenza aslında iyi bir IEM'dir ve beslemesi oldukça kolaydır. Sadece biraz araştırdığımda yeni modellerdeki kabloların rezalet olduğunu ve ses kalitesini etkilediğini (ya da plasebo) söyleyen kişiler gördüm. Size denk gelmiş diyebilirim. Eğer düzgün bir ürün gelirse Cadenza attığınız kulaklıkların hepsinden daha iyidir. Olmadı geçenki konuda attığım Wyvern Black'lere bakabilirsiniz. O da beslemesi aşırı basit ve Cadenza'ya benzeyen bir sese sahip. Bu da olmadıysa muhtemelen Cadenza tarzı ses size uymuyordur. Moondrop ve Simgot'un ürünlerine bakabilirsiniz o halde. Simgot tercihim olur.

"Biraz fazla zorlama olmadı mı?" derseniz de, aslında bir bakıma. Zira IEM sektörüne gerçekten girdiğiniz anda bu tavşan çukuruna siz de düşmüş oluyorsunuz ve eski kulaklıklarınıza geri dönemiyorsunuz :D. Bunu yaşayan oldukça fazla kişiyi gördüm zamanında ben de dahil.

Son düzenleme:
Cadenza için farklı bir DAC'da denediniz mi? Sorun DAC kaynaklı da olabilir.

IEM'lerde ilk deneyiminizin böyle olmasına üzüldüm. Cadenza aslında iyi bir IEM'dir ve beslemesi oldukça kolaydır. Sadece biraz araştırdığımda yeni modellerdeki kabloların rezalet olduğunu ve ses kalitesini etkilediğini (ya da plasebo) söyleyen kişiler gördüm. Size denk gelmiş diyebilirim. Eğer düzgün bir ürün gelirse Cadenza attığınız kulaklıkların hepsinden daha iyidir. Olmadı geçenki konuda attığım Wyvern Black'lere bakabilirsiniz. O da beslemesi aşırı basit ve Cadenza'ya benzeyen bir sese sahip. Bu da olmadıysa muhtemelen Cadenza tarzı ses size uymuyordur. Moondrop ve Simgot'un ürünlerine bakabilirsiniz o halde. Simgot tercihim olur.

"Biraz fazla zorlama olmadı mı?" derseniz de, aslında bir bakıma. Zira IEM sektörüne gerçekten girdiğiniz anda bu tavşan çukuruna siz de düşmüş oluyorsunuz ve eski kulaklıklarınıza geri dönemiyorsunuz :D. Bunu yaşayan oldukça fazla kişiyi gördüm zamanında ben de dahil.
Ben de IEM'lerden devam etmeye isterdim fakat dediğiniz gibi sanırım kötü bir başlangıç oldu 😀. Besleme dediğiniz durum ve DAC tam olarak nedir ve ne işe yarar?

@inters0, Özetle kulaklığın güç olarak sınırlandırılması ve sonuç olarak kötü ses vermesi diyebiliriz. Tofaş'a ferrari motoru takmak gibi düşünebilirsiniz, ferrari motoru o tam gücünü kullanamayacak ve tofaş seviyesine inecektir. Tofaş ise tofaş :D. Bu seviyeye indiğinde istenilen yükseklikte ses alınamıyor veya seste bozulmalar meydana geliyor. Fakat bu IEM'ler için pek olan bir durum değil ve IEM'ler genel olarak beslemesi kolaydır. Beslemesi zor birkaç IEM sayabilirsiniz o derecede.

DAC ise Digital to Analog Converter. Aslında ilk mesajımda kısaca durumu geçiştirmek/kısaca yazmak için bilerek yanlış dedim, sizin denediğiniz analog giriş. Analog giriş olan 3.5mm IEM'i besleyemiyor veya sesi net iletemiyor (mu?) demek istemiştim fakat ihtimal 0 olmasa da bunun olduğunu pek düşünmüyorum zira Cadenza beslemesi çok kolay bir IEM'dir. Muhtemelen IEM sorunlu veya Kiwi Ears artık düşük kalitede kablolu vs. Cadenza satıyor (öyle yorumlar okudum). DAC(+AMP) ise bu besleme sorununu çözmeye yarıyor eğer bir besleme sorunu var ise.

Muhtemelen sorunlu unite denk gelmis. Kimileri Cadenzayi 300 dolarlik IEM'lerden daha iyi buluyor. Sony'nin MDR serisi kulakliklari iyidir. Natural bir ses verir. Bizzat aktif kullandigim kulaklik su anda. Fakat Cadenza'nin yaninda cop gibi kalir o kulaklik. Bence IEM'lere bir sans daha verin. Tangzu Waner alabilirsin mesela.

@inters0, Özetle kulaklığın güç olarak sınırlandırılması ve sonuç olarak kötü ses vermesi diyebiliriz. Tofaş'a ferrari motoru takmak gibi düşünebilirsiniz, ferrari motoru o tam gücünü kullanamayacak ve tofaş seviyesine inecektir. Tofaş ise tofaş :D. Bu seviyeye indiğinde istenilen yükseklikte ses alınamıyor veya seste bozulmalar meydana geliyor. Fakat bu IEM'ler için pek olan bir durum değil ve IEM'ler genel olarak beslemesi kolaydır. Beslemesi zor birkaç IEM sayabilirsiniz o derecede.

DAC ise Digital to Analog Converter. Aslında ilk mesajımda kısaca durumu geçiştirmek/kısaca yazmak için bilerek yanlış dedim, sizin denediğiniz analog giriş. Analog giriş olan 3.5mm IEM'i besleyemiyor demek istemiştim fakat ihtimal 0 olmasa da bunun olduğunu pek düşünmüyorum zira Cadenza beslemesi çok kolay bir IEM'dir. Muhtemelen IEM sorunlu veya Kiwi Ears artık düşük kalitede kablolu vs. Cadenza satıyor (öyle yorumlar okudum). DAC(+AMP) ise bu besleme sorununu çözmeye yarıyor eğer bir besleme sorunu var ise.
Farklı bir IEM tavsiye edecek olsaydınız Wyvern Black, Wan'er, 7 Hz hangisi olurdu? Özellikle bu son yaşadığım olayı ele alarak.

Diğer bir konu ise arkadaşımda One More'un kulaküstü kulaklığı var. Piyanoda kullanırken kulak üstünün kendi özelliğimi yoksa direkt modelin ses kalitesiyle mi alakalı bilmiyorum ama ses tok ve güzel geliyor. Mesela kalın ve ince ses çok kolay ayrılıyor. Sizce IEM'lerde veya diğer kulak içi kulaklıklarda böyle bir sesi almam mümkünmü?

bu videoda belki ne demek istediğim daha açık olabilir. Soldaki kalın ses tok çıkıyor. Diğer kulaklıklarda genelde cırtlak bir ses alıyorum.

Farklı bir IEM tavsiye edecek olsaydınız Wyvern Black, Wan'er, 7 Hz hangisi olurdu? Özellikle bu son yaşadığım olayı ele alarak.

Diğer bir konu ise arkadaşımda One More'un kulaküstü kulaklığı var. Piyanoda kullanırken kulak üstünün kendi özelliğimi yoksa direkt modelin ses kalitesiyle mi alakalı bilmiyorum ama ses tok ve güzel geliyor. Mesela kalın ve ince ses çok kolay ayrılıyor. Sizce IEM'lerde veya diğer kulak içi kulaklıklarda böyle bir sesi almam mümkünmü?

bu videoda belki ne demek istediğim daha açık olabilir. Soldaki kalın ses tok çıkıyor. Diğer kulaklıklarda genelde cırtlak bir ses alıyorum.

Kulak ustu ses ayirma konusunda daha iyi benim deneyimlerime gore. Daha fazla sahne genisligi sunuyorlar fakat sizin butceniz dusuk oldugundan siz kulak ici alin. Kulak ustu dusuk butcede uzer.

Muhtemelen sorunlu unite denk gelmis. Kimileri Cadenzayi 300 dolarlik IEM'lerden daha iyi buluyor. Sony'nin MDR serisi kulakliklari iyidir. Natural bir ses verir. Bizzat aktif kullandigim kulaklik su anda. Fakat Cadenza'nin yaninda cop gibi kalir o kulaklik. Bence IEM'lere bir sans daha verin. Tangzu Waner alabilirsin mesela.
Wan'er olabilir, aklımdan geçiyor. Forumlarda okuduğumda memnuniyet yüksek. Fakat yazısının başında söylediğim gibi jack girişi kısa kalırmı? Cadenza da telefona oturtamamıştım. Fotoğrafta birisi uzun birisi kısa. Kısa olan Cadenzanın girişine benziyordu.

Dosya Ekleri

• 1-min-3.webp
    1-min-3.webp
    56,6 KB · Görüntüleme: 53
  • indir.webp
    indir.webp
    4,4 KB · Görüntüleme: 58

Kesinlikle mümkün. Sizin dediğiniz olaya Separation diyoruz. EW100 veya bütçe artarsa Simgot EW200 olabilir. İyi bir Separation'a sahip IEM'lerdir bunlar.

Ayrıca kulaklığın tam modelini yazarsanız tam frekans grafiğine göre bir IEM önerebilirim.