F/P olarak 9070 XT mi 5070 Ti mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ShadowLegion
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 613
  • Etiketler Etiketler
    5070

ShadowLegion 85

Üstün
Makaleler
1
9070 XT ve 5070 Ti arasından sizce hangisi mantıklı? (yalnızca oyun için) 4K oyun diyelim genel olarak, bazen de 2K.

Son düzenleyen: Moderatör:
5070 Ti / Super beklemeni tavsiye ederim.

9070XT son güncellemelerle bayağı performans artışı sağladığı söyleniyordu ve açıkçası 9070XT seçerdim RTX bilmesem de FSR4 yeri geliyor DLSS'den daha iyi sonuçlar veriyor şu an.

Yorumları okudum. Şimdi şöyle ki nakit alacak durumum olmadığı için Hepsiburada'dan AsRock Taichi modelini almayı düşünüyorum 38K ama 9 taksit oluyor. 32 yaşındayım kendimi bildim bileli hep Nvidia kullandım ama açıkçası 5000 serisi fiyasko geliyor. Mevcutta 4070 var ve AC Shadows'u her şey ultra 2K da FG ile 60-75 fps anca oynatıyor ki FG den dolayı gecikme 15-40 arası. AMD'ye şans vermek istiyorum.

Nvidia fanboyu olarak(!) 5070 Ti diyorum. Sürücüleri daha istikrarlı. 50K sorun yaşasa da, Nvidia'nın en sorunlu hali AMD'den halen çok ileride diyebilirim.

AMD tarafında sorunun neden kaynaklandığını çözene kadar eziyet çekiyorsunuz. Çoğu zaman sorunu da bulamıyorsunuz. Bu eziyeti de burada artık görmekten bıktığım AMD konuları, Delta Force oynadığım dönem Steam tartışmalar kısmında performansı düzeltin diye ağlayan Intel işlemcili ve AMD ekran kartlı oyuncuların deneyimleri ile emin oldum. Forumda 16 GB, fiyatı çok iyi diye öven AMD fanboy kitleyle bu konuda tartıştığınızda hemen eski Wattman hatasını söyleyip geçiştiriyorlar.

AMD sorunları, sürücü ayarları için şu kanal var. O kadar sorunlu ki sadece AMD üzerinden gitmesi bile bir sürü abone ve izlenme kazandırdı.

RT performansı ve hikayeli oyunlarda MFG gayet faydalı. RT gerçekten artık çok önemli, Microsoft bile DX12 tarzı iyileştirmeler sunuyor. Büyük ihtimalle bu iyileştirmeler çok iyi yere gelince Windows 12 artık ne gelecekse onu duyuracaklar. AMD 90K halen bu tarafa tam anlamıyla yatırım yapmadı. Çoğu oyun firması işlerini kolaylaştırdığından ışıklandırmayı RT, Lumen gibi teknolojilere bırakıyor. Bu da AMD tarafını aslında geriye atıyor.

AMD 90K ile iyi atak yaptı, ama açıkcası buradaki atılımın meyvelerini sonraki seride alacağına inanıyorum. Tabii bu sürücü sorunları devam ettiği sürece o meyveyi herkese satamayacak gibi duruyor. İşlemci tarafında sonuna kadar AMD alın derim mesela, ama ekran kartına gelince maalesef kendim kullanıp sorunları için deli gibi kurcalasam da AMD'yi önerebileceğimi sanmıyorum.

Kağıt üzerinde iyi olayını da tamamen salın. Nvidia kart kullanıyorsunuz ve bunun alıştırdığı rahatlıkları salıp AMD geçmek de sizi yoracaktır. Forumda sistem önerilerinde AMD öven arkadaşlar, AMD ekran kartı ile sorun yaşayanların konularına da genelde hiç uğramıyorlar. Arada Recep bey de fark etmiş olacak ki bu arkadaşları etiketliyor, etikete gülme ve sinirli simge bırakma dışında konuya yine dahil olmuyorlar. Sürücü sorunu deyince de gidip en uç örneği gösterip Wattman sorunları çözüldü deyip geçiyorlar. Ben sorun yaşamadımcılara da bu arada çok takılmayın.

Kabaca AMD fanboyları günümüz AKP'lileri gibiler. Sorun oldu mu ortada yoklar, sürücüler hakkında konuşmayın, beceremiyor ama dini(cebimizi) savunuyor falan geyiklerini bayağı yiyorlar. Koskoca kapitalist firmanın, firma CEO'sundan daha çok savunuyorlar bazen.

Ek olarak aşağıdaki videoyu izlemenizi öneririm. Sektörde Nvidia kart kötüleyerek izlenme kasan bazı kanallar da böyle bir algı oluşturdular. O algıya çok da kapılmamak gerekiyor. Galiba videonun başlangıç yeri kare oluşturma, MFG vb. hakkında diğer kanalların ortaya attığı boş bilgiler hakkında. Bu da bir ön yargı oluşturuyor. Ben yukarıda AMD fanboylarına göre bir Nvidia fanboyu olarak gördüklerimi yazdım. Karar tamamen size kalmış.

Son düzenleme:

https://www.sinerji.gen.tr/powercol...reaper-16gb-gddr6-256-bit-ekran-karti-p-54658 bu modele de bakın derim çok uygun.
https://www.incehesap.com/gigabyte-...m&utm_medium=referral&utm_campaign=epey_genel aynı şekilde bu model de.

Kendi deneyimlerim ile yola çıkarak söylüyorum ben bu NVIDIA yeni seri ile inanılmaz driver problemleri yaşadım sürekli siyah ekranlar oyun çökmeleri. Program donmaları driverların tam düzgün yüklenmemesi. NVIDIA App yüzünden FPS düşmesi vs vs. AMD bir şans vermeniz tarafındayım. Oyuncu tarafına şu an daha ilgililer.

AC Shadows genel olarak berbat çalışan bir oyun. Ayarı kapatmazsanız RT'yi de genel olarak destekliyor. İsterseniz kapatabiliyorsunuz. Açıkcası ben RT kapatıp, bir de doku ayarını Yükseğe çekip oynamanızı öneririm. Yüksek ve üstünde 12 GB ve üstü bellek istiyor. Konsollara göre yapıldığından 16 GB VRAM ideal.

Bence Shadows kendi optimizasyonu dışında, RT'nin yazılımsal olarak Windows tarafında iyileşmeden erkenden bu teknolojiye saldırdıklarını düşünüyorum. Ubisoft gibi kapitalist firmalar zaten kâr artıran(işçi çıkarmasını sağlayan) teknolojilere bayılıyorlar. Yapay zeka, daha az kişiyle oyun yapabildiğin Unreal Engine gibi motorlar, RT ve Lumen gibi ışıklandırmayı basit bir şekilde oyuna ekleyen sistemler falan.

Kısaca biraz daha bekleyin ve 5070 Super veya farklı bir karta odaklanın. Açıkcası 4K için en azından Shadows tarafında iki kartta FG açmadan düzgün FPS alamıyor. MFG yine avantajlı oluyor, AC gibi oyunları gamepad ile oynayacağınızdan gecikmenin de çok rahatsız ettireceğini düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…